Τι λέει η μητέρα του δολοφόνου των Αγίων Αναργύρων - Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του Πατιόπουλου Αμφιλοχίας

Αυριο η κηδεία του φονιά και αυτόχειρα

Συγκλονισμένη και τσακισμένη από το άγριο χτύπημα της μοίρας είναι η μητέρα του Χρήστου Ζαπαντιώτη, η κυρία Ευτυχία, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της σκότωσε την γυναίκα του, την κόρη του και την πεθερά του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στην ζωή του.  Η χαροκαμένη μάνα βρίσκεται κλεισμένη μέσα στο σπίτι της στο χωριό Πατιόπουλο του δήμου Αμφιλοχίας και ζει το απολυτό δράμα ενώ στο πλευρό της βρίσκονται στενοί συγγενείς.  "Δεν μπορώ να το αντέξω" δήλωσε αρχικά με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του δολοφόνου των Αγίων Αναργύρων που σόκαρε το Πανελλήνιο με το αποτρόπαιο έγκλημα του.  Απόλυτη άγνοια για την αιτία που όπλισε το χέρι του γιου της δηλώνει η γυναίκα που δέχθηκε το μεγαλύτερο, το χειρότερο χτύπημα της μοίρας. Τι να πει κανείς σε μια μάνα που καλείται όχι μόνο να θάψει το παιδί της, αλλά και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με το στίγμα "της μάνας του φονιά".  Με πόνο ψυχής εξομολογείται ότι εάν γνώριζε κάτι θα φρόντιζε να μην συμβεί τίποτα από όλα αυτά. "Όχι δεν μου είχε πει τίποτα. Θα φρόντιζα να μην το έκανε αυτό". Με λυγμούς η μητέρα του φονιά και αυτόχειρα προσπαθεί να καταλάβει πως ο γιος της μπόρεσε να σκοτώσει την μονάκριβη του κόρη και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει "δεν μου είπε τίποτα. Πως του ήρθε και πείραξε το παιδί του και το έπαθε (αυτοκτόνησε) και αυτός". 

Ο 46χρονος αστυνομικός, με καταγωγή από το Πατιόπουλο Αμφιλοχίας, είχε επισκεφθεί πριν από ένα μήνα το χωριό του μαζί με την οικογένειά του. Κάτοικοι του χωριού, δηλώνουν συγκλονισμένοι και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο δράστης δεν έδειχνε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και ότι θα μπορούσε να προβεί σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.  Η κηδεία του θα γίνει σε αυτό το μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας απο όπου και καταγόταν. Ο πατέρας του πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο και στο πατρικό του σπίτι παραμένουν η μητέρα του και ο αδερφός του. 

Οι αστυνομικοί από το σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί μέσα στο σπίτι αλλά και το χρόνο θανάτου των τεσσάρων προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ο αρχιφύλακας πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει ή αν έχασε τον έλεγχο πάνω στον καβγά. Οι πρώτες εκτιμήσεις και από ιατροδικαστικής πλευράς λένε πως μεσολάβησε αρκετός χρόνος ανάμεσα στη δολοφονία της 49χρονης γιατρού και της αυτοκτονίας του 47χρονου αστυνομικού. Μάλιστα, θεωρείται πιθανό να ξεπέρασε τη μια με μιάμιση ώρα γεγονός που δείχνει ότι ο αρχιφύλακας είχε το χρόνο να σκεφτεί τι έκανε, να αναλογιστεί το κακό που προκάλεσε και να πάρει την απόφαση να στρέψει το υπηρεσιακό όπλο στον εαυτό του και να πατήσει τη σκανδάλη. Βέβαια, κανείς από αυτούς που γνώριζαν τι συνέβαινε στην οικογένεια δεν έμεινε ζωντανός κάνοντας έτσι πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας για να κλείσει και τυπικά ο φάκελος. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αργά το βράδυ της Κυριακής το ζευγάρι άρχισε και πάλι να τσακώνεται για τα κληρονομικά και τα διαμερίσματα. Ακούγοντας φωνές, ανέβηκε στο 2ο όροφο και η πεθερά του αρχιφύλακα και πιθανότατα, λένε οι αναλυτές της Ασφάλειας, να απείλησε τον 47χρονο με διάσταση ή διαζύγιο, αυτός να θόλωσε και να έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι. Πρώτα έριξε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στη συνέχεια με τρεις σφαίρες στο στήθος σκότωσε τη σύζυγό του. Αμέσως μετά σημάδεψε με το ίδιο όπλο την πεθερά του που βρισκόταν στο σαλόνι και με δύο σφαίρες της πήρε τη ζωή. Έπειτα, πήγε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η 4 ετών κόρη του, την πυροβόλησε στο κεφάλι και μετά πρέπει για τουλάχιστον μία ώρα να παρέμεινε στο χώρο της φρίκης προκειμένου να δει τι θα κάνει. Εκείνο που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι γιατί δεν ακούστηκε κανείς από τους επτά πυροβολισμούς με αποτέλεσμα το έγκλημα να αποκαλυφθεί το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. 

 

 

Διαβάστε επίσης