Αυτή η χώρα καταναλώνει τόσο χόρτο, όσο και κρασί

Οι Καναδοί ξόδεψαν περίπου 6,2 δισ. καναδικά δολάρια σε μαριχουάνα το 2015, σχεδόν όσα και για κρασί, έκανε γνωστό η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας τη Δευτέρα.

Ο υπολογισμός έγινε εκτιμώντας ότι 4,9 εκατομμύρια άνθρωποι κατανάλωσαν 698 τόνους κάνναβης τη συγκεκριμένη χρονιά ενώ η τιμή της κυμάνθηκε από 7,14 έως 8,84 καναδικά δολάρια το γραμμάριο. Για το μοντέλο της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν κυβερνητικές μελέτες για την υγεία καθώς και κοινωνικές και εξωτερικές έρευνες.

Η στατιστική υπηρεσία του Καναδά ονόμασε τη σχετική έκθεση «Πειραματικές εκτιμήσεις της κατανάλωσης κάνναβης στον Καναδά από το 1960 έως το 2015» και παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει «επί του παρόντος καμία συστηματική διαδικασία» για τη μέτρηση της χρήσης. Ο οργανισμός προειδοποίησε ότι η εκτίμησή του για την αγορά δεν είναι απόλυτη και ότι η πραγματική κατανάλωση θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη όσο το μισό ή διπλάσια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται να κυμαίνεται από το μισό έως τα δύο τρίτα του μεγέθους της αγοράς μπύρας ύψους 9,2 δισ. καναδικών δολαρίων ή σχεδόν όσο η αγορά κρασιού 7 δισ. καναδικά δολάρια.

Ο Τζάστιν Τριντό έχει δεσμευτεί για την πλήρη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για αναψυχή μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια αγορά με τζίρο 400 εκατομμύρια καναδικά δολάρια.

«Είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε το εθνικό στατιστικό σύστημα του Καναδά για να μετρήσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κάνναβης που θα νομιμοποιηθεί», ανέφερε η έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας του Καναδά.

.