Πάτρα: "Κύμα" συμπαράστασης και στήριξης στην οικογένεια του μικρού Αλέξη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη ... φαγητό και ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδερφό του

πολλά τέτοια γράμματα στο φωτεινό αστέρι

"Κύμα" συμπαράστασης και στήριξης από την Αχαΐα, στην οικογένεια του μικρούλη Αλέξη, που ζήτησε από τον αγαπημένο άγιο των παιδιών όχι κάποιο παιχνίδι, αλλά φαγητό!

Αντίθετα από τους συνομηλίκους του, το οκτάχρονο αγόρι δεν ζητά ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά μόνο ότι θα κάνει καλύτερη τη ζωή της οικογένειάς του: την καθημερινή τροφή!

Το γράμμα του Αλέξη αποτελεί μια επώδυνη γροθιά στο στομάχι, αφού μας προσγειώνει ανώμαλα από τα σύννεφα του καταναλωτισμού των ημερών στη ζοφερή πραγματικότητα.

«Πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μάνα μου» ζητά το αγγελούδι και προσθέτει στο γράμμα-αίτημα ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδελφό του! Τη συγκινητική επιστολή του οκτάχρονου μαθητή της δ' δημοτικού έφερε στο φως η ΜΚΟ «Φωτεινό Αστέρι» της Πάτρας, η οποία στηρίζει άπορες οικογένειες με παιδιά έως 16 χρόνων.

Η μητέρα του Αλέξη, που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, στηρίζεται από το «Φωτεινό Αστέρι» που δημοσιοποίησε το γράμμα του παιδιού για να μας θυμίσει ότι αυτή είναι η αλήθεια γύρω μας.

Το ευτύχημα είναι ότι, αμέσως μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο η επιθυμία του Αλέξη, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση προσφοράς και σίγουρα αυτή η έκφραση αλληλεγγύης θα χαρίσει στο παιδάκι καλύτερες γιορτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη μετά την δημοσιοποίηση του θέματος τα τηλεφωνικά κέντρα των μέσων ενημέρωσης έχουν κατακλυστεί από εκατοντάδες τηλεφωνήματα ανθρώπων που επιθυμούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν την οικογένεια. Η οποία φυσικά δεν είναι η μοναδική. Οπως μας μεταφέρουν εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού, δεν είναι το μοναδικό γράμμα που ένα παιδί ζητά ... το αυτονότητο. Ζεστασιά και φαγητό.