Έλληνας στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ντέρμπι του Βελιγραδίου

στο ντέρμπι Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας

Η σερβική αστυνομία προχώρησε σε 26 συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας κι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Έλληνας, αλλά και υπήκοοι άλλων χωρών

Οι εικόνες από τα θλιβερά επεισόδια στο 156ο ντέρμπι Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο όπως φαίνεται στον «εμφύλιο» μεταξύ των οπαδών της Παρτιζάν συμμετείχαν και… ενισχύσεις.

Από νωρίς την Πέμπτη κροατικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ανάμεσα στους ημίγυμνους τραυματισμένους άνδρες που βρέθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δύο συμπατριώτες τους και το μεσημέρι η κρατική τηλεόραση της Σερβίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αναφέροντας ότι στους «συλληφθέντες υπάρχουν έξι Κροάτες, ένας Σκοπιανός, ένας Βούλγαρος κι ένας Έλληνας, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και είμαστε εν αναμονή των καταθέσεων τους».

Για τον Έλληνα συλληφθέντα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο, αλλά για τους Κροάτες ήδη υπάρχουν τα δύο πρώτα ονόματα αλλά κι οι πρώτες πληροφορίες για τους λόγους που βρέθηκαν στο Βελιγράδι.

Η ηλεκτρονική έκδοση της «Slodoba Dalmacia» και η ιστοσελίδα «Index» αποκαλύπτουν ότι ήδη έχουν αναγνωρισθεί οι Άντε Φίριτς και Νταμίρ Τοβάροβιτς, αμφότεροι από το Σπλιτ με τον πρώτο να έχει γίνει γνωστός μετά την σύλληψη του κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε επίθεση εναντίον ενός γνωστού ιδιοκτήτη εστιατορίου, ενώ ο δεύτερος είναι πρωταθλητής Κροατίας στις πολεμικές τέχνες.

Σύμφωνα πάντα με τους Κροάτες, οι δύο συμπατριώτες τους «κλήθηκαν» από τους «συναδέλφους τους» από τον υπόκοσμο του Βελιγραδίου προκειμένου να βοηθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο να πάρει τον έλεγχο της νότιας κερκίδας (εκεί που έγιναν τα επεισόδια).

Απ’ ότι φαίνεται πάντως οι συμπλοκές είχαν ξεκινήσει εκτός του γηπέδου για να κορυφωθούν με τη μάχη που ξέσπασε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου…

Πηγή:filathlos.gr

Διαβάστε επίσης