Πάτρα: Η πορεία του ΠΑΜΕ έφθασε μέχρι το συνέδριο-Τα ΜΑΤ αποχώρησαν και στην πόρτα του Royal ήταν μόνος του ο Απ. Κατσιφάρας-Νωρίτερα είχε γίνει συμβολική εισβολή στο χώρο του συνεδρίου ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

στα πλαισια της χθεσινης πορειας για την 24ωρη απεργια

Μέλη του ΠΑΜΕ έρχονται αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν αποκλείσει την Ακτή Δυμαίων στο ύψος του Λαδόπουλου.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στο Royal είναι σε εξέλιξη το συνέδριο της Περιφέρειας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Τα μέτρα δρακόντεια. Πέντε διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο. Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει και νωρίτερα, όμως τα μέλη του ΠΑΜΕ ήσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν.

Οι αστυνομικοί ανησυχούσαν βλέποντας πως στο τέλος της πορείας υπήρχαν αντιεξουσιαστές. Ωστόσο το ΠΑΜΕ διαβεβαίωνε πως η κινητοποίηση είναι περιφρουρημένη και δεν θα άνοιγε μύτη. Στο σημείο έφθασε και ο Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος έδωσε εντολή να φύγουν τα ΜΑΤ λέγοντας πως θα καθίσει μόνος του στην πύλη του Royal. Τελικά οι διαδηλωτές προχώρησαν. Ακριβώς απέναντι ο Απόστολος Κατσιφάρας. Μόνος του στην πόρτα. Τα ΜΑΤ είχαν αποχωρήσει. Η πορεία είχε ξεκινήσει στις 11 από την Πλατεία Ολγας. Σε αυτήν συμμετείχαν μέλη δεκάδων σωματείων, κομμάτων της αριστεράς και αντιεξουσιαστές από τον Δυσήνιο Ιππο και από το Επί Τα Πρόσω. Στην πορεία δεν δημιουργήθηκε τελικά κανένα επεισόδιο.

ΚΛΟΥΒΕΣ ΜΕ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗς ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΕΛΥΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ROYAL ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Νωρίτερα και ενώ οι εργασίες του συνεδρίου της Περιφέρειας ήταν σε εξέλιξη και πολύ πριν την έναρξη των απεργιακών πορειών ξαφνικά μέλη του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Αθανασόπουλο μπήκαν στον χώρο του Royal! Χωρίς ουσιαστικά να διακόψουν την συζήτηση ύψωσαν το πανό προβαίνοντας όπως είπαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία. 

Εκείνη την ώρα ήταν στο συνέδριο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Δειτε το βιντεο

 

 


 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ