LIVE η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΤΟ "ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

 

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος κατέβηκε από το αεροσκάφος στις 10:56 μαζί με τη σύζυγό του, Εμινέ, την οποία μάλιστα κρατούσε από το χέρι.

Στην υποδοχή ήταν ο Νίκος Κοτζιάς και παρών ήταν ο Τούρκος Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επί ελληνικού εδάφους, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ στη συνέχεια απέδωσαν τιμές αγήματα της στρατονομίας και της αερονομίας.

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα στις 13:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις διευρυμένες διμερείς συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

Δείτε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης