ΟΠΕΚΕΠΕ ενισχύσεις: Από σήμερα οι ενστάσεις

σε περιοχες με μειονεκτηματα

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή ενστάσεων για τις "ενισχύσεις ΟΠΕΚΕΠΕ σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από μειονεκτήματα". Τι ισχύει.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη κατάταξη των παραγωγών που αιτήθηκαν στο Μέτρο 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» για το έτος 2017.

Μετά την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων εκδόθηκαν οι πίνακες Παραδεκτών Αιτήσεων (Εγκεκριμένων) και Μη Παραδεκτών Αιτήσεων (Απορριπτομένων), οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (http:www.opekepe.gr) και είναι διαθέσιμοι για προσωποποιημένη πληροφόρηση των παραγωγών στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη».

Η προθεσμία ενστάσεων για την ενίσχυση ΟΠΕΚΕΠΕ

Κατά των αποτελεσμάτων των πινάκων οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δύνανται να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή (ένσταση) εντός 10 εργασίμων ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη 29.11.2017, μέχρι την Τρίτη 12.12.2017 είτε απευθείας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε στους πιστοποιημένους φορείς υποβολής αιτήσεων με την υποχρέωση των τελευταίων να τις αποστέλλουν άμεσα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επισημαίνεται ότι:

οι παραγωγοί που χαρακτηρίστηκαν συνταξιούχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) του Υπ. Οικονομικών απορρίφθηκαν, είτε επρόκειτο για άμεση είτε για έμμεση σύνταξη, δεδομένου ότι δε μας παρασχέθηκε ο διαχωρισμός μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Οι παραγωγοί που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να αποχαρακτηριστούν ως συνταξιούχοι με άμεση σύνταξη,
ο χαρακτηρισμός της ιδιότητας του «ενεργού γεωργού» έχει προκύψει από το τελευταίο αρχείο της Α.Α.Δ.Ε. που χρησιμοποιήθηκε και για την πληρωμή προκαταβολής των Άμεσων Ενισχύσεων (Βασική Ενίσχυση),
οι παραγωγοί οι οποίοι δεν είχαν εκκαθαριστεί και ως εκ τούτου ήταν υπό έλεγχο ως προς την ιδιότητα του ενεργού γεωργού, θεωρήθηκαν «ενεργοί» για τις ανάγκες της πρώτης κατάταξης,
Για τη δεύτερη και τελική κατάταξη των αιτήσεων θα ληφθεί από τη Α.Α.Δ.Ε. νέο, επικαιροποιημένο αρχείο ως προς το χαρακτηρισμό του ενεργού γεωργού,
Οι παραγωγοί που απορρίπτονται ως «κάτοικοι εξωτερικού» έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η είσοδος στην εφαρμογή “Καρτέλα Αγρότη” πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα: https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login. Για να είναι δυνατή η είσοδός στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/ στην επιλογή “Εγγραφή”.

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2016 δεν απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.

Διαβάστε επίσης