Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν αλλάξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα διερευνηθεί η υπόθεση

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Τη διερεύνηση της υπόθεσης όταν η ΝΔ αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της παρέμβασής του στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. «Μετά τις εκλογές όταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλάξει, η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες για όλους τους εμπλεκόμενους - θα το βρείτε μπροστά σας, κύριε Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ απέδειξε ότι Καμμένος και Τσίπρας είναι ουσιαστικά το ίδιο πρόσωπο.

«Δεν ξέρω αν σας εκβίασε. Και μόνο η επιλογή του κ. Τσίπρα να βρίσκεται εδώ επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της σκοτεινής υπόθεσης. Οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η συγκολλητική τους ουσία είναι ο τυχοδιωκτισμός, η αλαζονεία, η ροπή στη χυδαιότητα και η συστηματική εξαπάτηση. «Το ύφος του ενός ταίριαξε στο ύφος του άλλου. Όπως ήρθατε μαζί έτσι θα φύγετε μαζί», υπογράμμισε με νόημα και διαπίστωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Μητσοτάκη «οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι χαρές της εξουσίας».

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση που επιχείρησε να ξεπουλήσει στο σκοτάδι στρατιωτικό υλικό. «Επιστρατεύοντας σκοτεινά πρόσωπα. Παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες. Και αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου», επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έλυνε και έδενε στο υπ. Άμυνας και τώρα είναι στη φυλακή!

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε επίσης