Μετά το «Βραβείο Πολιτικού Θράσους» έρχεται το «μαύρισμα» της κάλπης

Του Θανάση Νταβλούρου

Διαβάζοντας το σκεπτικό με το οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τιμήθηκε στο Παρίσι από την επιθεώρηση  Politique Internationale, με το «Βραβείο Πολιτικού Σθένους», διερωτάται κανείς μήπως ο τίτλος της συγκεκριμένης διάκρισης θα έπρεπε να είναι διαφορετικός, εφόσον έχουμε να κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση με μια επίδειξη… θράσους.

Επομένως, σε ό,τι αφορά τον ίδιο, «Βραβείο Πολιτικού Θράσους» θα ήταν η πρέπουσα ονομασία του. Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται, εάν όχι για ένα διεθνές μετάλλιο για εντυπωσιακές επιδόσεις κυβίστησης, ελληνιστί «κωλοτούμπας».

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο κ. Τσίπρας παρέλαβε το συγκεκριμένο Βραβείο επειδή όταν ο ίδιος και το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα που ηγείται έφτασαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, εκείνες τις δραματικές ώρες πήρε (ευτυχώς) την ορθολογική απόφαση να κάνει «Ναι» το «Όχι» στο έωλο δημοψήφισμα που πραγματοποίησε.

Παράλληλα, πήρε πίσω όλες τις βαρύγδουπες, προεκλογικές, εξαγγελίες του, με τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο της πλειοψηφίας των (εύπιστων) συμπολιτών μας, πράττοντας τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που υποσχέθηκε.

 Κι όχι μόνο αυτό, αλλά συμπεριφέρθηκε με άθλιο τρόπο σε όσους του επισήμαναν ακριβώς αυτό: Ότι, δηλαδή, όλα όσα έταζε δεν ήταν εφικτά, πέραν του ότι με την αμετροέπεια του και την άρνηση της πραγματικότητας θα οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, κατά την οποία τού απονεμήθηκε το προαναφερόμενο Βραβείο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «χωρίς τη στήριξη του ελληνικού λαού, έτσι όπως εκφράστηκε σε διαδοχικές αναμετρήσεις», δεν θα βρισκόταν εκεί.

Να είναι βέβαιος, όμως, ότι ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται τώρα να του αποδώσει δια της κάλπης την ετυμηγορία που τού αξίζει, το ενδεδειγμένο «μαύρισμα» για τα αλλεπάλληλα ψέματα του και το πισωγύρισμα της χώρας, που έχει κοστίσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια κι έχει διευρύνει τη φτωχοποίηση της κοινωνίας. 

Διαβάστε επίσης