«Η μικρομεσαία επιχείρηση δεν κινδυνεύει από το εργατικό κόστος» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

«Η παιδεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, διότι είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους αναβαθμισμένο, δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς. Άλλωστε ο ίδιος ο Μάρξ είχε πει ότι η παιδεία είναι παραγωγική δύναμη». Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την παιδεία, κατά την διάρκεια διαλογικής συζήτησης που οργάνωσε χθες στην Πάτρα το παράρτημα του Οικονομικού Επιμελητήριου, στο πλαίσιο συνεδρίου ανάπτυξης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Ακόμη, ο Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για υποβάθμιση της παιδείας, προσθέτοντας ότι «εμείς οι κομμουνιστές δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία νέας γνώσης». Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την ενδεχόμενη αύξηση του μισθολογικού κόστους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι «η μικρομεσαία επιχείρηση δεν κινδυνεύει από το εργατικό κόστος, αλλά από τον ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων».
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Επίσης, ανέφερε ότι «κινδυνεύουν από την πολιτική που εφαρμόζουν οι αστικές κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις, που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο, το οποίο είναι σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων και προς όφελος των πολύ μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό και η χρηματοδότηση».

Στην συνέχεια είπε ότι «βασικός παράγοντας στην παραγωγική διαδικασία είναι ο άνθρωπος, για αυτό ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος και ο επαγγελματίας πρέπει να βλέπει την θέση του να βελτιώνεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ