Πάτρα: 3.340 κιλά με 2.805.600 καπάκια για το δεύτερο αναπηρικό αμαξίδιο

«ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ»

Η δράση «ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ» στέφθηκε για ακόμα μια φορά με απόλυτη επιτυχία. Το αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας του ΣΚΕΑΝΑ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας και την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Πατρέων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, των super markets «ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ», της «Avance rent a car», του «Κασάπης – Μεταφορική», του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας, του Αρσάκειου Εκπαιδευτηρίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, των Νοσοκομειακών ιδρυμάτων της πόλης, του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω», των ιδιωτών εθελοντών, των καταστημάτων εστίασης του νομού Αχαΐας, αλλά κυρίως όλων αυτών που ανιδιοτελώς στήριξαν αυτή την δράση ευαισθητοποίησης μέσω της ανακύκλωσης, ήταν να καταφέρει να συγκεντρώσει 2.805.600 πλαστικά πώματα βάρους 3.340 κιλών.

Με το 100% των εσόδων της ανακύκλωσης των πωμάτων ο ΣΚΕΑΝΑ προχώρησε στην αγορά του δεύτερου αμαξιδίου, το οποίο παρέδωσε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν, ο κύριος Γεράσιμος Φεσσιάν, η «Avance rent a car», η μεταφορική εταιρία «Κασάπης», το Λύκειο Ελληνίδων, τα super markets «ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ», το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και τέλος ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης με τη γραμματέα του συλλόγου Ματίνα Λαδικού που συντόνισαν αυτή την προσπάθεια.

Στη συνάντηση που έγινε, κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι η συγκεκριμένη προβολή του αποτελέσματος να αγοραστεί ένα αμαξίδιο, δε γίνεται για λόγους προσωπικής προβολής αλλά για λόγους ευαισθητοποίησης προκειμένου περισσότερος κόσμος να συμμετέχει στη δράση. Σημειωτέον ότι αναφέρθηκε ένα παράδειγμα από τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ ότι ναι μεν η προσπάθεια αυτή στέφεται με επιτυχία αλλά το παράδειγμα της Λαμίας που έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια τα 135 αμαξίδια πρέπει να γίνει στόχος και για μας.

Η δράση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την εκπλήρωση του σκοπού που δεν είναι άλλος από το να ενισχυθεί ο Σύλλογος Παραπληγικών. Κοινή πεποίθησή μας είναι η ελπίδα ότι θα συμπαρασύρουμε και άλλους συμπολίτες μας στην προσπάθεια αυτή.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει ας επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 2614008353, 6936008353 και στο Email: [email protected]


 

Διαβάστε επίσης