Ο Κοντονής για την άδεια Κουφοντίνα: Επιτίθενται στην κυβέρνηση για μία πράξη που δεν είναι κυβερνητική

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

"Ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν απελευθερώθηκε. Η παροχή άδειας 48 ωρών, όχι από την κυβέρνηση αλλά από την επιτροπή φυλακών, δεν συνιστά επιδοκιμασία ή αμνησία, για τις πράξεις και τα ειδεχθή εγκλήματα τα οποία είχε τελέσει και για τα οποία καταδικάστηκε". Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίναμιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

"Επιτίθενται διάφοροι, αυτή τη στιγμή, στην κυβέρνηση για μία πράξη η οποία δεν είναι κυβερνητική" πρόσθεσε.

O υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε "δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα". "Είναι ντροπή, τις τοποθετήσεις των εισαγγελέων δεν τις πραγματοποιηθεί η κυβέρνηση αλλά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο" τόνισε.

"Εμείς τον νόμο για τις άδειες, παρά το γεγονός ότι πιεστήκαμε, υπήρχαν κινητοποιήσεις για να αρθεί η διάταξη την οποία είχε ψηφίσει η ΝΔ επί κυρίου Δένδια, ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε η σύμφωνη γνώμη του Αντιεισαγγελέα Εφετών για να αφεθεί κάποιος ελεύθερος, εμείς δεν το αλλάξαμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 απλώς κατάργησε τις φυλακές Γ' τύπου" επεσήμανε ο κ. Κοντονής.

Διαβάστε επίσης