Η Α.Ε.Καλαβρύτων στην Ελληνογερμανική συνάντηση νέων - ΦΩΤΟ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Διήμερη επίσκεψη στα Καλάβρυτα πραγματοποίησαν μαθητές από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το Αμβούργο, στην πόλη των Καλαβρύτων, με σκοπό να γνωρίσουν ιστορικά και εκκλησιαστικά σημεία του τόπου μας. Τον συντονισμό της όλης επίσκεψης είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κος Σωτήριος Τσενές.

Στην επίσκεψη των μαθητών από την πρώτη μέρα, βρέθηκε η Διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων όπου και συνόδευσε την αποστολή στο πέρασμά τους από την πόλη μας. Στο Μέγα Σπήλαιο, πρώτο σταθμό της περιοδείας, υποδέχθηκαν την αποστολή, εκπροσωπώντας της Α.Ε.Καλαβρύτων, ο Γενικός Γραμματέας κος Ευθύμιος Φλογεράς και ο Ταμίας του Συλλόγου κος Παναγιώτης Λιακόπουλος.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας, δείπνισαν μαζί με την αποστολή παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κου Λαζουρά, ο Πρόεδρος της Α.Ε.Καλαβρύτων κος Τ. Βαρβιτσιώτης, ο αντιπρόεδρος κος Ν.Παπαδάτος, ο Γεν. Γραμματέας κος Φλογεράς και ο Ταμίας κος Λιακόπουλος.

Κατά την διάρκεια του γεύματος έγινε ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων, ενώ ο υπεύθυνος της αποστολής dr Constantin Croehn προσκάλεσε την Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων να επισκεφθεί το Αμβούργο την επόμενη χρονιά και να πραγματοποιήσουν εκεί φιλική αναμέτρηση με την Γερμανική ομάδα. Την πρόσκληση αποδέχθηκε με ικανοποίηση ο Πρόεδρος της ομάδας κος Τ. Βαρβιτσιώτης.

Την επομένη το μεσημέρι και αφού ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους, στο Τόπο Θυσείας, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στην Αγία Λαύρα, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Καλαβρύτων φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ της Α.Ε.Κ. και της Γερμανικής αποστολής. Μετά το τέλος του αγώνα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων.

Το τελευταίο βράδυ της παραμονής των Γερμανών μαθητών στο τόπο μας, παρατέθηκε γεύμα με μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Εκεί ο υπεύθυνος της αποστολής dr Croehn, που σημειωτέων έλκει την καταγωγή του από το χωρίο Φλάμπουρα Καλαβρύτων,  ευχαρίστησε τον  Δήμαρχο Καλαβρύτων, την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας και την Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων για την άψογη φιλοξενία τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

aek_3.jpg

222_1.jpg

 

 

 

 

       

 

 

Διαβάστε επίσης