Ο Δήμος Πατρέων στο πλευρό των κατοίκων του Καστελοκάμπου- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

με τη ντουντούκα

Πραγματοποιήθηκε χθες, συγκέντρωση και συμβολικός αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από τους κατοίκους της περιοχής Προαστείου και Καστελλοκάμπου. Οι Σύλλογοι της περιοχής και οι κάτοικοι, διαμαρτύρονται για την επίγεια διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, που υποβαθμίζει την περιοχή τους και απαιτούν την υπογειοποίησή της.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας τον Δήμο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, και ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παύλος Στάμος. Παρόντες ήταν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας και «Πάτρα Δυνατή», Νίκος Οικονομόπουλος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί σας, γιατί ο αγώνας που κάνετε είναι μονόδρομος για να μπορέσετε να υλοποιήσετε το στόχο σας, που είναι και  θέση της Δημοτικής Αρχής, να μην επιτρέψετε να κάνουν σμπαράλια την καθημερινότητά σας, να μην επιτρέψετε να υψωθούν μάντρες, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές, που έχουν χωρίσει στα δύο πόλεις και χωριά. Μόνο με αυτό τον αγώνα μπορείτε να έχετε αποτελέσματα.

Σε ό,τι μας αφορά, πρόσφατα πήραμε από το αρμόδιο Υπουργείο, καινούργια υποτίθεται πρόταση, η οποία δήθεν απαντά στο αίτημά μας, που έχει διατυπωθεί από το 2015 και είναι περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Ψαθόπυργο ή σε κάθε περίπτωση υπογειοποίηση.

Η τελευταία πρόταση του Υπουργείου, που υποτίθεται ότι είναι τροποποιημένη, δεν κάνει πράξη ούτε το δικό σας αίτημα, ούτε τη δική μας θέση, γι αυτό και επιμένουμε ότι ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε όλοι μαζί, συνολικά το Κίνημα της Πάτρας, -όπως είστε σήμερα εδώ-, σαν μια γροθιά, να κάνουμε ένα μέτωπο, που δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν πράξη αυτό το τερατούργημα που έχουν σχεδιάσει.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τους αναγκάσει το Κίνημα, να αλλάξουν τους σχεδιασμούς τους. Το έχουν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες. Υπό το βάρος των αγώνων, έχουν αναγκαστεί και τροποποιήσει τα σχέδιά τους. Επομένως είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε πεισμένοι, ότι μπορεί ο αγώνας μας να φέρει αποτέλεσμα.

Ως Δήμος, όχι απλά είμαστε παρόντες, αλλά στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό τον αγώνα».

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, απευθυνόμενος στους κατοίκους, τόνισε ότι οι προτάσεις του Υπουργείου, δεν προβλέπουν υπογειοποίηση της γραμμής στην περιοχή, ότι το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και τα συνεργεία τοπογράφων των αναδόχων, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες. Γι αυτό αποτελεί μονόδρομο ο αποφασιστικός αγώνας, προκειμένου να αποτρέψουμε το τερατούργημα.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Σταύρος Πήλιος. Στην ομιλία του εξέφρασε την στήριξη των εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων, αναφέροντας ότι με την έναρξη των εργασιών, σταματάει η λειτουργία του προαστιακού, γιατί σε κανένα σχέδιο δεν προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του. Ενώ η πίεση που ασκείται για την επίσπευση του έργου, σχετίζεται με τα μεγάλα συμφέροντα, που ενδιαφέρονται για το μεταφορικό έργο, από το λιμάνι της Πάτρας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης