Επέστρεψε ο παγκόσμιος Πετρούνιας

Η Ελλάδα υποδέχθηκε σήμερα τον κορυφαίο αθλητής της, τον Ολυμπιονίκη και δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια, που επέστρεψε από το Μόντρεαλ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Ένα χρυσό μετάλλιο ήρθε ακόμη. Πιεστήκαμε λίγο περισσότερο αυτή τη φορά, αλλά όλα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε», ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος συνέχισε: «Αφιερώνω και πάλι το μετάλλιο στην Ελλάδα και στον προπονητή μου και στους ανθρώπους που με στηρίζουν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ό,τι κι αν συμβαίνει και θα είμαστε πάντα με χαμόγελο».
 
Για το πόσο δύσκολο είναι να μένει σταθερά σε τόσο υψηλό επίπεδο, απάντησε: «Το δύσκολο πάντα είναι να μένεις σε υψηλό επίπεδο, αρκετά πιο δύσκολο από το να φτάσεις στην κορυφή. Για μένα αυτό το μετάλλιο σημαίνει πως η νέα τετραετία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε με επιτυχία».
 
Όσο για το τι ζητάει από την Πολιτεία; «Αυτό που πάντα ζητάμε είναι περισσότερους αγώνες. Στις επόμενες χρονιές θα υπάρχουν Ολυμπιακές προκρίσεις μέσα από Παγκόσμια Κύπελλα κι εμείς αδυνατούμε αυτή τη στιγμή να συμμετέχουμε σε όλα. Θα χρειαστούμε αρκετούς αγώνες».

Διαβάστε επίσης