ΔΕΗ: Εφοπλιστές στα βόρεια προάστια με κοινωνικό τιμολόγιο!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Όργιο απάτης στην ΔΕΗ απο εφοπλιστές και επιχειρηματίες σε βίλες. Ένας δήλωνε ..άνεργος.Αυτά δεν συμβαίνουν εις ..Παρισίους αλλά στην Ελλάδα και τα βόρεια προάστια.
Βίλες με υπέρογκες καταναλώσεις συντηρεί επί χρόνια στο κοινωνικό τιμολόγιο η ΔΕΗ, αντιμετωπίζοντας (εν αγνοία της;) με τα ίδια κριτήρια τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχουν πραγματικές ανάγκες με εφοπλιστές και επιχειρηματίες που χρωστούν χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Δευτέρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, το όργιο απάτης αποκάλυψε έρευνα της Επιχείρησης, από την οποία προέκυψαν αποκαλυπτικά στοιχεία για την ταυτότητα των δικαιούχων.

Προς μεγάλη έκπληξη της ΔΕΗ διαπιστώθηκε ότι στο ΚΟΤ είχε ενταχθεί βίλα 1.000 τμ στην Κηφισιά με οφειλές 28.000 ευρώ και καταναλώσεις 8.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Ανάλογη περίπτωση εντοπίστηκε και με πρώην εφοπλιστή στην Καστέλα που για μονοκατοικία 760 τμ κατανάλωνε 7.500 κιλοβατώρες το τετράμηνο και χρωστούσε 32.000 ευρώ. Παρόλα αυτά δήλωνε άνεργος!

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, βίλα στην Εκάλη καταναλώνει κάθε χρόνο 4.800 και οφείλει 12.000. «Υπάρχει βίλα πρώην Εφοριακού στο Βαρνάβα περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων, χρωστάει 65.000 και καταναλώνει 15.000 κιλοβατώρες». Παρά το γεγονός ότι οι καταναλώσεις και οι οφειλές χτυπούσαν κόκκινο όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει τις υπερκαταναλώσεις, με τον επικεφαλής της ΔΕΗ να δηλώνει ότι την επιλογή για τον ΚΟΤ δεν την κάνει η ΔΕΗ.

Όπως επισήμανε, η στρεβλή εικόνα θα αλλάξει και από τις αρχές του 2018 η Επιχείρηση θα κόβει το ρεύμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές 10.000 ευρώ ενώ ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και θα ζητήσει να αλλάξουν τα κριτήρια ένταξης καταναλωτών στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

«Δεν ξέρω τι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν αυτοί οι άνθρωποι, πόσα τετραγωνικά δηλώνουν. Εμείς έχουμε τα πραγματικά τετραγωνικά ως ΔΕΗ, αλλά τί δηλώνουν αυτοί στην Εφορία, αυτό πρέπει να το ελέγξουν οι φορολογικοί θεσμοί», δήλωσε.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θεσπίστηκε ως ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας πριν από επτά χρόνια, και δεν παρέχεται μόνο από την ΔΕΗ αλλά από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και αφορά ευπαθείς ομάδες καταναλωτών. Η έκπτωση παρέχεται στην κατανάλωση κύριας κατοικίας και κυμαίνεται από 10% έως 20%.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ