Πάτρα: Στους δρόμους σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές - "Πολιορκία" της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

ζητούν διορισμούς εκπαιδευτικών

Σε μαζική κινητοποίηση ετοιμάζονται για σήμερα δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές, διεκδικώντας λύση στο πρόβλημα των αναπληρωτών και μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση. Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το μεσημέρι, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Με ανακοινωσή του ο Σύλλοδος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καλεί τα μέλη του στην σημερινή κινητοποίηση μαζί με την ΕΛΜΕ Αχαϊας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

      Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σας καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνουμε για να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς και να διεκδικήσουμε για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές εργασιακά δικαιώματα, τέτοια που θα τους επιτρέπουν να ανταπεξέρχονται στις τεράστιες δυσκολίες της μακρόχρονης αδιοριστίας.

Κοντεύουν σχεδόν 10 χρόνια χωρίς μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση και ο αριθμός των ελαστικά εργαζόμενων (αναπληρωτές - ωρομίσθιοι) συνεχώς διογκώνεται, τη στιγμή που τα πραγματικά κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια είναι δεκάδες χιλιάδες! Οι συνάδελφοί μας καλούνται κάθε χρόνο να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα σχολεία, αναπληρώνοντας ουσιαστικά τον εαυτό τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πέρα απ' την εργασιακή αβεβαιότητα και την αδυναμία τους να σχεδιάσουν στοιχειωδώς τη ζωή τους, έχουν οξυνθεί με τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων ετών. Σε πολλούς από αυτούς ο πενιχρός μισθός δε φτάνει ούτε για τα βασικά τους έξοδα (ενοίκια, μετακινήσεις, σίτιση), ενώ ως γνωστό δεν έχουν ούτε τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους μόνιμους, (π.χ. άδειες ασθενείας, λοχείας, κανονικής).

 Τα αιτήματα των αναπληρωτών για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και για εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς είναι λοιπόν παραπάνω από ώριμα! Είναι αιτήματα που δεν αφορούν μόνο τη ζωή τους, αλλά και το ίδιο το σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

Στις 29 Σεπτέμβρη γίνονται παρόμοιες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (στο Υπουργείο Παιδείας, σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε Περιφέρειες). Να δώσουμε κι εμείς δυναμικά το παρόν! Ο αγώνας των αναπληρωτών είναι αγώνας όλων μας, είναι αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο!

Διεκδικούμε :

Να πραγματοποιηθούν τώρα οι 30.000 μόνιμοι διορισμοί, που είναι αναγκαίοι για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.

Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.

Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.

Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τους μόνιμους συναδέλφους.

Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΕ.

Δωρεάν σίτιση για όλους.

Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.

Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.

Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.

Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.

Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση συγχρόνως. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης, καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.

Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9/17 ΣΤΙΣ 13:30 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Διαβάστε επίσης