Δυτική Αχαΐα: Στο χημείο του κράτους τα δείγματα από τον "πράσινο" ποταμό Πείρο - ΦΩΤΟ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ "ΠΕΙΡΟΣ"

Μετά από επιστολή του συλλόγου μας για ρύπανση και τον παράξενο χρωματισμό του νερού του ποταμού  την προηγούμενη Κυριακή αλλά και την δυσοσμία που υπήρχε το τελευταίο διάστημα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήρθε χθες Τρίτη στον ποταμό Πείρο και πήρε δείγματα από διάφορα σημεία του ποταμού καθώς επισκεφθήκαμε και το βιολογικό κάτω Αχαΐας.

Δείγματα ελείφθησαν από τις εκβολές κάτωθι της γέφυρας Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, από κάποια ξεσκέπαστα φρεάτια καθώς και έξωθεν του βιολογικού Κάτω Αχαΐας. Κάτωθι του βιολογικού όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες υπήρχε και αυτός ο αγωγός που ήταν για χρήση πριν χρόνια και δεν έβγαζε τίποτα όμως αλλά θα ζητηθεί από τις υπηρεσίες να σφραγιστεί.

Ακόμα ενημερωθήκαμε ότι είχαν γίνει μετρήσεις  στη Βι.Πε. και βιολογικού Κάτω Αχαΐας, αλλά γενικά μας είπαν είναι σε καλά επίπεδα οι μετρήσεις και θα μας αποσταλούν.

Εμείς να ευχαριστήσουμε το συνεργείο της διεύθυνσης περιβάλλοντος που έψαξε μαζί μας   σε διάφορα απόκρημνα σημεία, για εντοπισμό παράνομων αγωγών.

Κατά την διενέργεια των ελέγχων μαζί μας ήταν και η πρόεδρος του Κάτω Αλισσού.

Τέλος καλούμε ενεργούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, δημότες, αν εντοπίζουν κάποια παράνομη ενέργεια υποβάθμισης του ποταμού από ασυνείδητους,  που επηρεάζει το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωης μας, να επικοινωνεί με τις υπηρεσίες αστυνομία, Διεύθυνση Περιβάλλοντος αλλά και με τον σύλλογο μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η προστασία του ποταμού είναι πηγή ζωής και μας αφορά όλους.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που πήγαν στο χημείο.

img_3664.jpg

img_3665.jpg

img_3655.jpg

Διαβάστε επίσης