Η Κίνηση πολιτών για την συγκρότηση της Σοσιαλοδημοκρατίας στην Αχαΐα, παίρνει θέση για την Ηλεκτρονική Ψηφοφορία ανάδειξης νέου Πολιτικού Φορέα της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας

η ανακοινωση

Η Κίνηση πολιτών για την συγκρότηση της Σοσιαλοδημοκρατίας στην Αχαΐα, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την   Ηλεκτρονική Ψηφοφορία ανάδειξης νέου Πολιτικού Φορέα της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας στην οποία αναφέρει: 

"Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας (Φεβρουάριος 2016) είχαμε εκφράσει την αγωνία μας για την

• παρατεταμένη οικονομική, κοινωνική, και πολιτισμική κρίση που εξελίσσεται στη χώρα μας
• κυριαρχία του λαϊκισμού και του παραλόγου στο σύνολο σχεδόν των κοινωνικών και πολιτικών διαδικασιών 
• ανυπαρξία συγκροτημένης πρότασης για την εκκίνηση της διαδικασίας υπέρβασης της κρίσης και της αλλαγής του κυρίαρχου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας της τελευταίας 40ετίας

και είχαμε αναγνωρίσει ότι «το ξεπέρασμα της κρίσης και η ανασυγκρότηση της χώρας με όρους δημοκρατίας, συμμετοχής των πολιτών και κοινωνικής ειρήνης, ανασυγκρότησης και επέκτασης ενός κράτους δικαίου με κυρίαρχο τον αναδιανεμητικό του ρόλο και την διασφάλιση παράλληλα της παραμονής της χώρας μας στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων μπορεί να προέλθει με πολιτικές που ΜΟΝΟ ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει».

Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας («κεντροαριστερά») είναι ενθαρρυντικές. Οι περισσότερες συνιστώσες (κόμματα, κινήσεις) του χώρου φαίνονται αποφασισμένες πλέον να συμμετέχουν στην προσπάθεια για ίδρυση ενός νέου, σύγχρονου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας. Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την συμμετοχή αρκετών και σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου στην διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου αυτού φορέα. Πρέπει όμως να τονίσουμε δύο σημαντικές προϋποθέσεις για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος:

• Την ανάγκη για εκλογική διαδικασία που θα διασφαλίζει την μαζική συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων πολιτών, και η Ηλεκτρονική Ψηφοφορία βοηθάει σε αυτή τη κατεύθυνση.

• Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν το σχέδιο τους για την χώρα και το όραμα τους για τον νέο φορέα. Πρέπει ιδιαίτερα να δεσμευτούν για την οργάνωση ανοικτού Ιδρυτικού Συνεδρίου για τον σύγχρονο φορέα της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Η κίνηση πολιτών Αχαΐας για την συγκρότηση και ενοποίηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας θα προσπαθήσει να συμβάλει στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής προεκλογικής διαδικασίας, κατά την οποία όλοι οι υποψήφιοι καταθέτουν και συζητούν τις απόψεις τους, και στην διασφάλιση των όρων για μία ανοιχτή, μαζική εκλογική διαδικασία.

Τις προϋποθέσεις αυτές τις εξασφαλίζει ΜΟΝΟ η Ηλεκτρονική Ψηφοφορία.

Η εκλογή με ηλεκτρονική ψηφοφορία (χωρίς αστερίσκους), για την ανάδειξη της ηγεσίας ενός Νέου Πολιτικού Φορέα είναι πολιτικό ζήτημα. Είναι η μάχη των μηχανισμών που δεν θέλουν μαζική προσέλευση, απέναντι στη κοινωνία που επιζητά τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Πάτρα, Σεπτέμβριος 2017"

Διαβάστε επίσης