Μέι: Χωρίς αλλαγή το επίπεδο του συναγερμού παρά τη νέα επίθεση

θα επανεξετάζεται διαρκώς

Σταθερό στο «σοβαρό» παραμένει το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία παρά την πρωινή επίθεση στο μετρό της πόλης, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστή ως Cobra.

Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού, που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν ότι μία τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή αλλά όχι επικείμενη.

Πάντως η κα Μέι σημείωσε ότι το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας θα επανεξετάζεται διαρκώς και αυτό ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Η αστυνομία μελετά προσεκτικά όσα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης στους πέντε σταθμούς από τους οποίους είχε περάσει ο συρμός πριν την έκρηξη στο σταθμό Parsons Green.

Οι αρχές έχουν αναφέρει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους δεν εξερράγη πλήρως, αλλά μάλλον ανεφλέγη.

Η κα Μέι έκανε λόγο για «πράξη δειλών» και είπε ότι στόχος ήταν η πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης και κάλεσε το κοινό να συνεχίσει με την καθημερινότητά του, αλλά να είναι σε εγρήγορση.

Προανήγγειλε δε ότι το επιβατικό κοινό θα βλέπει από σήμερα ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στο δίκτυο συγκοινωνιών.

 

Διαβάστε επίσης