Αυστρία κατά Γιούνκερ για την πρόταση επέκτασης της Σένγκεν

απερριψε τις θεσεις του

Τις θέσεις τις οποίες διατύπωσε κατά την ομιλία του, την Τετάρτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για επέκταση της Ζώνης Σένγκεν απέρριψε σε δηλώσεις του το μεσημέρι στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σημειώνοντας ότι, κατά την άποψή του, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, στέλεχος του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, μείζονος κόμματος της συμπολίτευσης, το οποίο συγκυβερνά με το κεντροδεξιό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα, θεωρεί ότι αντ΄ αυτού θα πρέπει να βρεθεί μία λύση αλλαγής του Κώδικα Σένγκεν για περαιτέρω συνοριακούς ελέγχους και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι δεν θα συνεχίσουν να χρειάζονται συνοριακοί έλεγχοι.

Ο κεντροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σομπότκα, από την πλευρά του, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες υποστήριξε μία παράταση των προθεσμιών για τους συνοριακούς ελέγχους εντός της Ζώνης Σένγκεν.

«Για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να αποφύγουμε τις παράνομες εισόδους στα σύνορα πρέπει να προσαρμόσουμε τις προθεσμίες για τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα στις πραγματικές προκλήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Σομπότκα, του οποίου πάγια απαίτηση είναι η βελτίωση του συνοριακού κώδικα της Σένγκεν.

Διαβάστε επίσης