Eurobasket: Η Εθνική έπαιξε σαν ομάδα και προκρίθηκε στους "16"

νίκησε την Πολωνία με 95-77

Στο πρώτο ματς που έπαιξε σαν... ομάδα, η Ελλάδα νίκησε την Πολωνία με 95-77 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» του Eurobasket.

Μετά από τρεις σερί ήττες (Γαλλία, Σλοβενία, Φινλανδία) η «γαλανόλευκη» ύψωσε ανάστημα στον «τελικό» με τους Πολωνούς, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και πέρασε στην φάση των νοκ άουτ αγώνων, όπου το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία στο «Σινάν Ερντέν» της Κωνσταντινούπολης».

Σλούκας και Καλάθης ήταν οι «μπροστάρηδες» της μεγάλης εμφάνισης της Εθνικής. Ο άσος της Φενέρμπαχτσε πέτυχε 26 πόντους με 5/6 τρίποντα, ενώ ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού έκανε νταμπλ-νταμπλ με 24 πόντους και 10 ασίστ. ολύ καλός και ο Πρίντεζης που πέτυχε 14 πόντους, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Παπαγιάννης με 8 πόντους και 8 ριμπάουντ. 

Το κακό πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο δέχτηκε 29 πόντους, δεν επηρέρασε την «γαλανόλευκη» που «μεταμορφώθηκε» στην δεύτερη περίοδο και με... όπλο την καλή άμυνα και τα «τρίποντα» (7/10) κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να προηγηθεί ακόμη και με +8 πόντους (49-41).

Διαβάστε επίσης