Ανακαλείται το Toyota Hilux

παραγωγής από τον Οκτώβριο 2008 έως τον Αύγουστο 2011

Μετά το CH-R, η Toyota Ελλάς ανακοίνωσε σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και για το Hilux.

Η ανάκληση αφορά 314 μονάδες του Hilux έβδομης γενιάς, παραγωγής από τον Οκτώβριο 2008 έως τον Αύγουστο 2011.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα έχουν εκ παραδρομής συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα οχημάτων της καμπάνιας προληπτικής αντικατάστασης του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού, κατασκευής ΤΑΚΑΤΑ, ενώ εκ κατασκευής έφεραν πυροκροτητή αερόσακου διαφορετικού κατασκευαστή. Σαν αποτέλεσμα στην περίπτωση που εκ παραδρομής έχει ήδη αντικατασταθεί ο πυροκροτητής αερόσακου οδηγού, θα πρέπει τα εν λόγω οχήματα να επανελεγχθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Επίσης, πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος που αφορά 950 Hilux όγδοης γενιάς, παραγωγής από τον Απρίλιο 2016 έως τον Φεβρουάριο 2017.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα, υπάρχει η πιθανότητα το κλιπ συγκράτησης της κύριας καλωδίωσης του αυτοκινήτου, εντός του θαλάμου των επιβατών, να αποκολληθεί από το σημείο στήριξης, με αποτέλεσμα η καλωδίωση να εφάπτεται ανά στιγμές με τον παρακείμενο άξονα του τιμονιού. Εάν αυτό συμβεί, ενδέχεται κατά την περιστροφή του άξονα, η καλωδίωση να φθαρεί, και στη χειρότερη περίπτωση, ως αποτέλεσμα αυτού να σβήσει ο κινητήρας, αυξάνοντας την πιθανότητα ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Διαβάστε επίσης