Η επόμενη μέρα για την αλυσίδα Καλογήρου

Στις 6/10 συζητείται η συμφωνία εξυγίανσης - Ποια τα σχέδια και οι κινήσεις των νέων μετόχων

Στις 6 Οκτωβρίου έχει οριστεί να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της αλυσίδας πολυτελών δερμάτινων ειδών Καλογήρου, η οποία -μεταξύ άλλων- προβλέπει σημαντική απομείωση οφειλών προς τις τράπεζες και γενναίο κούρεμα οφειλών προς ορισμένους προμηθευτές, προστατεύοντας ταυτόχρονα το σύνολο των εργαζομένων.   Πάντως, ήδη το διάδοχο σχήμα, η εταιρεία του ομίλου Φάις Vetria A.E. τρέχει τους σχεδιασμούς της επόμενης μέρας, προχωρώντας σε χρηματοδότηση της εταιρείας με στόχο την επιστροφή της στην ομαλή λειτουργία. 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της κατάθεσης της συμφωνίας εξυγίανσης προβλεπόταν αύξηση ιδίων κεφαλαίων 12 εκατ. ευρώ, καθώς και ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες ύψους 3 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης μέχρι τη μεταβίβασή της στο νέο σχήμα. Επιπλέον, προβλέπεται νέα χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ ως αναχρηματοδότηση της ενδιάμεσης. Σημειώνεται ότι το σύνολο των οφειλών της εταιρείας στις 31 Μαΐου 2017 ανερχόταν σε 93,67 εκατ. ευρώ.

Στόχος των νέων μετόχων είναι σε μια διετία η εταιρεία να ανακτήσει τον τζίρο της τελευταίας χρήσης, περίπου 50 εκατ. ευρώ (ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 49,65 εκατ. ευρώ το 2015 από 52,3 εκατ. ευρώ το 2014), φτάνοντας στα 70 εκατ. ευρώ, με EBITDA 5-7 εκατ. ευρώ.

Η αρχή έχει γίνει με την επανενεργοποίηση των επώνυμων καταστημάτων στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς και της boutique Καλογήρου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, σε συνεργασία με την Αττικά Πολυκαταστήματα.  Να σημειωθεί επίσης ότι στο διάδοχο σχήμα, την εταιρεία Vetria, θα συμμετέχει και η οικογένεια Λεμονή, μέχρι σήμερα ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Καλογήρου, με ποσοστό 15%, όμως δεν είναι ακόμη σαφές το ποσοστό με το οποίο θα συμμετέχουν τα Αττικά Πολυκαταστήματα.

kathimerini