Πρόστιμο 240 ευρώ για το ποδόλουτρο στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Ένστολοι εθελοντές περιπολούσαν σήμερα

Οι επισκέπτες της Φοντάνα ντι Τρέβι ήταν ιδιαίτερα κόσμιοι σήμερα, πρώτη ημέρα της εφαρμογής ενός σχεδίου ώστε να σταματήσουν οι τουρίστες να κάνουν... ποδόλουτρο στο φημισμένο σιντριβάνι της Ρώμης.

Η κατακραυγή για την απρεπή συμπεριφορά πολλών τουριστών στα μνημεία της ιταλικής πρωτεύουσας ώθησε την δήμαρχο να αποφασίσει τον Ιούνιο την επιβολή ποινών: όποιος πιαστεί να πλατσουρίζει στα νερά των σιντριβανιών ή να κάνει πικνίκ στα βάθρα των αγαλμάτων μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 240 ευρώ.

Ένστολοι εθελοντές περιπολούσαν σήμερα γύρω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι για να προστατεύσουν τους Τρίτωνες που οδηγούν το άρμα του θεού Ωκεανού.

«Σε αυτό το αρχικό στάδιο, βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν τον κόσμο να απολαύσει το μνημείο στις ώρες αιχμής και να διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες θα τηρήσουν την απόφαση της δημάρχου», εξήγησε ο αστυνομικός διοικητής Ντιέγκο Πόρτα μιλώντας στη Repubblica TV.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας έχει προτείνει επίσης να περιοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών σε ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ιταλίας, όπως σε ολόκληρα τα ιστορικά κέντρα κάποιων πόλεων.

 

Πηγές:REUTERS

Διαβάστε επίσης