O Μάικλ Φελπς έχασε από τον «Λευκό Καρχαρία» σε έναν αγώνα... σκέτη απάτη

Την Κυριακή έγινε ο αγώνας

Όταν οι απανταχού φαν του θρύλου της κολύμβησης Μάικλ Φελπς άκουσαν ότι θα αγωνιστεί με αντίπαλο έναν λευκό καρχαρία, και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ενθουσιάστηκαν. 

Ο μεγάλος αγώνας «Μεγάλος Χρυσός (σσ. Ολυμπιονίκης) vs Μεγάλος Λευκός (σσ. Καρχαρίας)» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μόνο που η αναμέτρηση έκρυβε ένα μυστικό: Ο Μάικλ Φελπς δεν αγωνίστηκε δίπλα δίπλα με έναν πραγματικό λευκό καρχαρία, αλλά με μία προσομείωσή του. Επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία για την ταχύτητα που αναπτύσσει ένας λευκός καρχαρίας και τα ενσωμάτωσαν στον υπολογιστή, προκειμένου να πετύχουν ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Αντιστοίχως, ο Μάικλ Φελπς φορούσε ένα ειδικό ολόσωμο μαγιό, το οποίο του επέτρεπε να γλιστρά στο νερό πιο εύκολα, ενώ φορούσε και ένα μονοπέδιλο, όμοιο με το πτερύγιο του καρχαρία. 

Ο εικονικός καρχαρίας ήταν τελικά ο νικητής του αγώνα, τερματίζοντας σε 36,1 δευτερόλεπτα, αφήνοντας δεύτερο τον Φελπς με 38,1.

«Πηγαίνουν σφαίρα. Αν και δεν μου αρέσει να παίρνω αργυρά μετάλλια, δέχομαι το συγκεκριμένο», δήλωσε ο 28 φορές ολυμπιονίκης. 

Οι θεατές, πάντως, που περίμεναν με αγωνία εδώ και έναν μήνα για να δουν το μεγάλο γεγονός, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο αγώνας δεν ήταν με πραγματικό καρχαρία,  απογοητεύτηκαν εκφράζοντας την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Νιώθω ότι εξαπατήθηκα» έγραψε ένας από τους θεατές στο Twitter.  «Νόμιζα ότι θα αντιμετώπιζε έναν πραγματικό καρχαρία. Αυτό είναι απάτη» ανέφερε ένας άλλος. «Περίμενα τόση ώρα για να δω τον Φελπς να ανταγωνίζεται έναν εικονικό καρχαρία» είπε κάποιος άλλος.

Διαβάστε επίσης