Αυτό σημαίνει Δημοκρατία

της σιας αναγνωστοπουλου,βουλευτη αχαιας , πρωην αναπληρώτρια υπουργο παιδειας

43 χρόνια μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής χούντας και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην χώρα, οι αναθεωρητές ξαναδιαβάζουν την περίοδο της δικτατορίας, εφευρίσκοντας τα "δημοκρατικά καλά της".

Θα ήταν γελοίες αυτές οι αναθεωρητικές αναγνώσεις της επταετίας, αν δεν έρχονταν να "δέσουν" με άλλα δημοσιεύματα τα οποία, ενώ μοιάζουν άσχετα μεταξύ τους, επιδιώκουν τη δημιουργία μιας πεποίθησης: η Αριστερά δεν συνεισέφερε τίποτε σε αυτό τον τόπο, μάλλον το αντίθετο.

Το τελευταίο χτύπημα ήρθε από κάποιους δικαστικούς. Ξαφνικά ανακάλυψαν την ύπαρξη παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον είναι τόσο νέοι στην ηλικία που δεν άκουσαν ποτέ ή δεν πρόλαβαν ακόμα να διαβάσουν ότι το παρακράτος ήταν δημιούργημα της Δεξιάς, της σκληρής Δεξιάς της εθνικοφροσύνης -αυτό το παρακράτος που έστειλε στα ξερονήσια πολλούς/ές Αριστερούς/ές και που οδήγησε στο πραξικόπημα της 21/4/1967.

Όταν οι άνθρωποι εκφράζουν δημοσίως και ανοικτά την άποψή τους, την κρίση τους, την κριτική τους, αυτό δεν συγκροτεί παρακράτος κ. Δικαστές, αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης