Δημήτρης Στρατούλης: Ο κ. Βαρουφάκης μπερδεύεται και λέει ανακρίβειες

το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας για της αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών

Για το εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργαζόταν η Αριστερή Πλατφόρμα και το plan b τουΓιάνη Βαρουφάκη μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Άκη Παυλόπουλο ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας.

Όπως είπε το σχέδιο Β της Αριστερής Πλατφόρμας, είχε παρουσιαστεί αρχικά με τροπολογία στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2013.

«Το σχέδιο Β που θα έπρεπε να διαθέτει η κυβέρνηση το είχαμε καταθέσει ως τροπολογία στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2013. Και την κρίσιμη περίοδο του εξαμήνου, που ήμασταν και εμείς υπουργοί, πάλι με τη μορφή της τροπολογίας παρουσιάζονταν στις συνεδριάσεις των κεντρικών επιτροπών ως εναλλακτική πρόταση της αριστερής πλατφόρμας με δύο χαρακτηριστικά.

Το πρώτο ήταν να σταματήσει η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και το δεύτερο ήταν το εθνικό νόμισμα με ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα το συνόδευσε. Αυτό το σχέδιο το είχε απορρίψει o Πρωθυπουργός από το 2013 και το είχε απορρίψει και το εξάμηνο που ήμασταν στην κυβέρνηση» σημειώνοντας πως αυτό το σχέδιο δεν είχε παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο δεν το είχαμε παρουσιάσει.

Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, είπε:

«Δεν ήταν Plan B. Δεν κουβεντιάστηκε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο , δεν έγινε εισήγηση για να γίνει συζήτηση πάνω σε αυτή και να παρθούν αποφάσεις αν υπάρχει συμφωνία ή όχι. Εν τη ρύμη του λόγου του το έλεγε ο κ. Βαρουφάκης, αλλά τέτοιο σχέδιο δεν παρουσιάστηκε. Εν τη ρύμη του λόγου του, το είχε πει σε μια συνεδρίαση του Μαρτίου αλλά δεν έγινε ποτέ συγκροτημένη κουβέντα».

Όπως τόνισε ο κ. Στρατούλης, ο κ. Βαρουφάκης έχει μπερδευτεί και το συγκεκριμένο σχέδιο είχε παρουσιαστεί μόνο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

«Πολλές φορές μπερδεύεται και λέει κάποιες ανακρίβειες ο κ. Βαρουφάκης» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς το θέταμε (σ.σ. το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας) και στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στην ΚΟ , και επιμείναμε και πριν από το δημοψήφισμα και αμέσως μετά για να μην οδηγηθεί η χώρα σε συνθηκολόγηση και νέα μνημόνια. Ήταν το πραγματικό σχέδιο Β που υπήρχε, αλλά υπήρχε από μόνο από μια πλευρά του κόμματος και -κακώς κατά τη γνώμη μου- δεν είχε υιοθετηθεί ούτε από τον κ. Τσίπρα ούτε από τον κ. Βαρουφάκη», πρόσθεσε.

Πηγή: enikos.gr

 

Διαβάστε επίσης