Το World Music Festival στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

δύο συναυλιες Παρασκευή 21- Σάββατο 22 ιουλιου

Με δύο ξεχωριστές συναυλίες (Παρασκευή 21  & Σάββατο 22) , στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το World Music Festival φιλοδοξεί και φέτος να αφήσει και φέτος το δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο «αφήγημα», στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, την αυλαία του World Music Festival ανοίγει το τρίο ΧΑΙΚ ΓΙΑΤΖΙΤΖΙΑΝ, ΓΙΩΤΗ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΙΠΗ.

Στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου ανταμώνουν τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς σε μια σπάνια συνάντηση κορυφής.  

Ο Χαικ Γιατζιτζιάν (ούτι τραγούδι) ο Γιώτης Κιουρτζόγλου (ηλεκτρονικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καριπης (τύμπανα, κρουστά), συμπράττουν επί σκηνής ως τρίο και αναμένεται να μας καταπλήξουν για μια ακόμη φορά. Ο καθένας θεωρείται κορυφαίος στο είδος του με διεθνή αναγνώριση.

Η αυλαία του World Music Festival κλείνει Σάββατο 22 Ιουλίου, όπου στις 9.30 το βράδυ στο Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με τη συναυλία του modal 4 το οποίο επιχειρεί να συνδέσει τον μελωδικό λόγο των μουσικών παραδόσεων της ανατολικής μεσογείου με μια αρμονική – συγχορδία πρακτική.

Συμμετέχουν οι Ευγένιος Βούλγαρης, Θάνος Γκουντανος, Παύλος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τασούδης.

Πρόκειται για μία συναυλία  που χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι το ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών παραδόσεων από την κλασική αρμονία ,την jazz, τους λαϊκούς δρόμους του ρεμπέτικου μέχρι την ισοκρατηματική λογική της βυζαντινής μουσικής παράδοσης.

Στη συγκεκριμένη μουσική σύμπραξη, τους παραπάνω ρόλους διαδραματίζουν ο Ευγένιος Βούλγαρης παίζοντας yayli tanbur, ένα από τα κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικά όργανα της Κωνσταντινουπολίτικης μουσικής παράδοσης, ο Θάνος Γκουντάνος, παίζοντας άταστη κιθάρα,  ο Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Τασούδης στα τύμπανα.

Τιμές εισιτηρίων : 10 & 7* ευρώ  *(φοιτητικά, απόρων, ανέργων)

Σημεία πώλησης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"

10.00 - 13.00   & 18.00 - 21.00

Πλατεία Γεωργίου

2610 273.613

Music Station    (ώρες καταστημάτων)         Ρήγα Φεραίου             34            

2610 222.411

Οπτικά Καραμούζης    (ώρες καταστημάτων)Μαιζώνος 92    

2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)