Γ. Πλακιωτάκης: «Έχουμε την ατυχία να διαχειρίζεται τις τύχες μας ο ΣΥΡΙΖΑ»

σκληρη κριτικη απο τον πρωην προεδρο της νδ

Σκληρότατη κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσκησε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο της εφημερίδας "Πελοπόννησος".

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Έχουμε την ατυχία, τις τύχες της πατρίδας μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, να τις διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό στον τομέα της Ναυτιλίας και ειδικότερα στον τομέα των λιμένων της χώρας. Για του λόγου το αληθές, θα σας επισημάνω ότι στις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές θέσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα και καμία δέσμευση για την ελληνική Ναυτιλία και ειδικότερα, για την ανάπτυξη των λιμανιών μας. Στις 130 σελίδες αυτού του προγράμματος που δημοσιοποίησε ο κ. Τσίπρας στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, δεν υπήρχαν ούτε τρεις αράδες που να αναφέρονται στην ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, την Ναυτιλία μας». 

Και δήλωσε: «Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας με περίσσιο θράσος έδωσε στη δημοσιότητα τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθούσε το επόμενο διάστημα αφού κέρδιζε τις εκλογές. Σε αυτό το προγραμματικό κείμενο, υπήρχε μόνο ένα κεφάλαιο με τίτλο: «Νέα νησιωτική πολιτική: Νησιά Ίσων Ευκαιριών» στο οποίο εμφανίζονταν ως δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η προτεραιότητα στην κατασκευή ή την ολοκλήρωση των σημαντικών υποδομών, που λείπουν από τα νησιά και σε παρένθεση έγγραφε (λιμάνια, αποχέτευση, ύδρευση κλπ)».

 

Διαβάστε επίσης