Στη φυλακή ληστής που... πάτησε γυναίκα στην κοιλιά!

"αναγκάστηκα να γίνω ληστής επειδή δεν είχα να φάω"

Ο ισχυρισμός του ότι αναγκάστηκε να γίνει ληστής επειδή δεν είχε να φάει, καθώς ήταν άστεγος και άνεργος, γλίτωσε από βαρύτερη «καμπάνα» έναν 43χρονο που κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, καθώς είχε αρπάξει με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο τις τσάντες από τις τρεις γυναίκες.

Ωστόσο, του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό ότι οδηγήθηκε στις πράξεις του από μη ταπεινά αίτια και από μεγάλη ένδεια! Έτσι, το δικαστήριο τον καταδίκασε στην σχετικά αλαφρά ποινή κάθειρξης έξι ετών και ενός μηνός. Όμως, ο 43χρονος δεν απέφυγε την φυλακή, αφού αποφασίστηκε να μην δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που υπέβαλε. 

Ο δράστης είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να επιτίθεται σε μια ηλικιωμένη στην Καλαμάτα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και να την πατάει (!) με το πόδι του στην κοιλιά για να την αναγκάσει να αφήσει την τσάντα της! Πάντως, η γυναίκα δεν κατήγγειλε τη ληστεία! Σε άλλες δύο περιπτώσεις, είχε αρπάξει τσάντες με 500 και 300 ευρώ από άλλες δυο γυναίκες μεγάλης ηλικίας και διέφυγε με ένα κίτρινο ποδήλατο. 

Διαβάστε επίσης