Η συμφωνία Παναθηναϊκού-Γιουβέντους για Δώνη

H εξήγηση πίσω από τις 300.000 ευρώ που θα λάβει ο ΠΑΟ

Από τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό μετράνε και το παραμικρό ευρώ, οποιοδήποτε ποσό έρχεται στα ταμεία της ομάδας είναι καλοδεχούμενο. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα που είναι της τάξεως των 300.000 ευρώ. Όσα δηλαδή θα πάρουν οι «πράσινοι» από την Γιουβέντους λόγω της πώλησης του Τάσου Δώνη στην Στουτγάρδη...

Από την Παρασκευή όμως, όταν ήρθε στην δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα, δημιουργήθηκε μία σύγχυση σχετικά με το πως προέκυψαν τα συγκεκριμένα χρήματα που θα καρπωθεί το «τριφύλλι». Το μυαλό των περισσότερων λοιπόν πήγε στα τροφεία του διεθνή μεσοεπιθετικού, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Όταν τον Ιανουάριο του 2013 λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έδινε το ΟΚ στον 16χρονο τότε Τάσο Δώνη να μετακομίσει στο Τορίνο, είχε φροντίσει να μπει ένα όρος στο συμβόλαιό του με την «Μεγάλη Κυρία», ο οποίος προέβλεπε πως αν ποτέ τον πουλούσε πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό, οι «πράσινοι» θα έπρεπε να λάβουν 300.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο αυτό ποσό υπερκαλύφθηκε από τα 4,2 εκατομμύρια της Στουτγάρδης και έτσι το «τριφύλλι» θα λάβει μία σημαντική, για τα δεδομένα της υπάρχουσας κατάστασης, οικονομική ανάσα.

Φυσικά, για τον συγκεκριμένο όρο και την υποχρέωση που απορρέει από αυτόν είναι ενημερωμένες όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές που συμμετείχαν στο deal: Οι δύο ομάδες δηλαδή, αλλά και ο ατζέντης που μεσολάβησε για να κλείσει η συμφωνία.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ