Τουλάχιστον 123 νεκροί στο Πακιστάν από φωτιά σε βυτιοφόρο

περίπου 100 τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 123 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν στην ανατολική πόλη του Πακιστάν Μπαχαγουαλπούρ, όταν φορτηγό που μετέφερε πετρέλαιο τυλίχτηκε στις φλόγες, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως το βυτιοφόρο κουβαλούσε 25.000 λίτρα πετρελαίου και ταξίδευε από το Καράτσι προς τη Λαχόρη. 

Οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία ενώ πολλά από τα θύματα αναμένεται να ταυτοποιηθούν μέσω τεστ DNA καθώς η φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς τα σώματά τους. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το βυτιοφόρο ανετράπη επειδή ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

Πριν ξεσπάσει η φωτιά πλήθος κόσμου είχε καταφθάσει στο σημείο προκειμένου να συλλέξει το πετρέλαιο που χυνόταν από το πεσμένο βυτιοφόρο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καούν όταν τελικά ξέσπασε η φωτιά. 


Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην πακιστανική τηλεόραση Geo TV ότι κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο του δυστυχήματος κάπνιζαν και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που ξέσπασε η πυρκαγιά. 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Πακιστάν δημοσίευσαν φωτογραφίες από τη σκηνή, οι οποίες δείχνουν μια σειρά από καρβουνιασμένα οχήματα. Τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα και 12 μηχανές κάηκαν.  

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη επί δύο ώρες για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως δόθηκαν οδηγίες στην επαρχιακή κυβέρνηση του Πουντζάμπ να παράσχει πλήρη ιατρική βοήθεια.

«Ο πρωθυπουργός Μουχάμαντ Ναουάζ Σαρίφ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τις βαριές απώλειες ζωών στο δυστύχημα με την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο στο Άσμαντ Πουρ Σάρκια της Μπαχαβαλπούρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης