Η μεγάλη αναμέτρηση- Με Γαλλία η Εθνική Γυναικών για τον τελικό

21:30 ΕΡΤ 1

Η Γαλλία θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής Γυναικών στα ημιτελικά του EuroBasket Women, με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Τσεχία.

Απέναντι στη Γαλλία θα δώσει η Εθνική Γυναικών τον σπουδαιότερο αγώνα της ιστορίας της, στο EuroBasket Women. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά θα αντιμετωπίσει τις "μπλε" στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Πράγα, θέλοντας να γράψει διαφορετικά το σενάριο σε σχέση με το προ τριών ημερών παιχνίδι τους (στις 19/6) για τη φάση των ομίλων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε τότε από τη Γαλλία (70-63) με αποτέλεσμα να μπει στη διαδικασία των μπαράζ για την πρόκριση στα ημιτελικά. Όπως αποδείχθηκε, αυτή η ήττα βγήκε σε καλό στην Ελλάδα, η οποία εν συνεχεία άφησε εκτός συνέχειας τη Ρωσία και την Τουρκία. Πλέον, κόντρα στη Γαλλία θα διεκδικήσει την παρθενική είσοδός της σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, το Σάββατο 24 Ιουνίου, αλλά και την εξασφάλιση του πρώτου μεταλλίου της ιστορίας της! Στο άλλο ζευγάρι, η Ισπανία θα παλέψει με το Βέλγιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Βέλγιο - Ιταλία 79-66

Τουρκία - Ελλάδα 55-84

Ισπανία - Λετονία 67-47

Γαλλία - Σλοβακία 67-40

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (24/6):

Βέλγιο - Ισπανία (19:00)

Ελλάδα - Γαλλία (21:30)

Διαβάστε επίσης