ΚΙΝΗΜΑ Νέων Αχαϊας: Να διαφυλάξουμε την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα

ανακοινωση με αφορμή τα 21 χρονια απο τον θανατό του

Σε ανακοίνωσή τους οι νέοι της Αχαϊας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με αφορμή τα 21 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρεόυ αναφέρουν: 

Πριν από 21 χρόνια , ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από την ζωή. Οι πολιτικές του πεποιθήσεις για την ΑΛΛΑΓΗ , οι ιδέες , οι αξίες του, η πίστη του στην δύναμη του Έλληνα , η πίστη του στην ανάγκη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, της εθνικής ανεξαρτησίας , και η βαθιά του συνειδητή απόφαση να παλέψει για τον σοσιαλισμό , σήμερα φαίνονται για τους απανταχού δημοκράτες , προοδευτικούς και σοσιαλιστές, ως ένα εφαλτήριο για την πολιτική ζύμωση της εποχής μας.

 

Ενόψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , η πολιτική παρακαταθήκη που μας κληρονόμησε ο δικός μας Ανδρέας , οφείλει να διαφυλαχθεί. Σήμερα , ο σοσιαλισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ! Η Σοσιαλιστική Παράταξη στην χώρα μας , στα πλαίσια της ανασυγκρότησής της , έχει ανάγκη από νεωτερικές ιδέες και νέα πρόσωπα που θα εμπνέονται από τις αρχές της Δημοκρατικής μεθόδου , της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας , της ελευθερίας και του σοσιαλισμού.

 

Διότι είναι καταφανές , ότι στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης που βιώνει σήμερα ο κόσμος , η λύση δεν μπορεί να βρεθεί ,ούτε μέσω του “μαγικού ραβδιού” της οικονομίας , ούτε μέσω μιας συντηρητικής δήθεν αριστεράς. Η υπέρβαση των σύγχρονων προβλημάτων βρίσκεται στην υπεράσπιση των μη προνομιούχων, των κοινωνικά αδικημένων , όλων όσων έχουν βρεθεί στο περιθώριο, μέσω μιας ριζοσπαστικής , και καινοτόμου σοσιαλιστικής διακυβέρνησης που θα συμβάλλει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που ταλανίζουν σε οικονομικό , κοινωνικό , πολιτισμικό και περιβαλλοντικό επίπεδο τους πολίτες. Μιας διακυβέρνησης που θα δρα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και θα αγωνίζεται καθημερινά για την περαιτέρω δημοκρατική εμβάθυνση , για την εξασφάλιση των μέσων βιοπορισμού σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες , για την δικαιότερη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου , για την ισότητα των ευκαιριών . Μιας κυβέρνησης που θα παλεύει για μια “ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ”.

 

Το συνέδριο της ερχόμενης εβδομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει μια διαδικασία συμβιβασμών , νηνεμίας και “λείανσης των γωνιών” , αντίθετα υποχρεούται να εξυπηρετεί την πολιτική όσμωση των σοσιαλιστικών – δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και να οδηγήσει στην ύπαρξη ενός ξεκάθαρου ιδεολογικού στίγματος της Συμπαράταξης. Του στίγματος μιας αδέσμευτης από την εξουσιομανία , ριζοσπαστικής , αριστερής και σοσιαλιστικής Συμπαράταξης που έχει το σθένος να υπερασπιστεί την ανάγκη ριζικής ανανέωσης της χώρας για να εξυπηρετήσει το συμφέρον των πολλών , το συμφέρον των πολιτών που δοκιμάζονται από τις καθημερινές προκλήσεις.

 

Εξάλλου, η ιστορία της παράταξής μας είναι γεμάτη από πάλη για την νίκη του σοσιαλισμού και της προόδου απέναντι στην συντήρηση , στην νεοφιλελεύθερη δεξιά και την “οικονομία της αγοράς”.

 

Αυτό το στίγμα που χάσαμε τον τελευταίο καιρό , έχουμε την ευκαιρία να ανακτήσουμε στο επερχόμενο συνέδριο. Γι' αυτό και η κληρονομία του Ανδρέα Παπανδρέου , σήμερα εμπνέει και οδηγεί την Σοσιαλιστική Παράταξη του μέλλοντος. Γι' αυτή την σοσιαλιστική παράταξη που υπηρετεί τα πλατιά , λαϊκά στρώματα αγωνιζόμαστε και σήμερα!

 

 

Διαβάστε επίσης