Ρωμανού: Το κέφι και η χαρά πλημμύρισαν χθες βράδυ το ανατολικό προάστιο της Πάτρας- ΦΩΤΟ

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρωμανού πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο 17 Ιουνίου  2017 την ετήσια θερινή εκδήλωσή του “Βραδιά Ελληνικής Παράδοσης” στον προαύλιο χώρο του 72ου Νηπιαγωγείου στον Ρωμανό Πατρών. Το κέφι και η χαρά πλημμύρισαν χθες βράδυ το ανατολικό προάστιο με το ιστορικό όνομα στα ορεινά της Πάτρας όταν νέοι, νέες αλλά και μικρά παιδιά,  με παραδοσιακές φορεσιές, μέλη των χορευτικών του τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό χορεύοντας με ζωντάνια και ενεργητικότητα υπό τον ήχο γνωστών ακουσμάτων της  παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας.

   Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν οι διοργανωτές  καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και αφού ευχήθηκαν καλή διασκέδαση, έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της γιορτής.

  Το πρόγραμμα άνοιξε με το Μοντέρνο Τμήμα Διδασκαλίας του  Χορευτικού του  Σύλλογου  Ρωμανού  με υπεύθυνη την κ. Καλομοίρα Κοντογιώργη. Συνεχίστηκε με το Χορευτικό  του Συλλόγου Σουλίου Πατρών περιλαμβάνοντας  Χορούς  από την Ανατολική Ρωμυλία με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Καραγιάννη και με σειρά παρουσίασης  χόρεψαν  Συγκαθιστό, Μπαϊντούσκα,  Στις τρείς, Ποδαράκι και Ζωναράδικο-Τσέστο.

 Ακολούθως, το πρώτο τμήμα Χορευτικού του Συλλόγου Ρωμανού παρουσίασε Χορούς  από το Αιγαίο  με Χοροδιδάσκαλο την κ. Ιωάννα Ζιάκου  και με σειρά παρουσίασης:  Αμυγδαλοτσακίσματα (Πάρος), Βάγια Στρώστε (Σάμος),  Συμπεθέρα (Ικαρία),  Η τράτα μας η Κουρελού (Σάμος) και λίγο αργότερα το δεύτερο τμήμα του Συλλόγου Ρωμανού παρουσίασε  Χορούς από το Ιόνιο με σειρά παρουσίασης:   Τσιριγώτικος (Κύθηρα), Λεβαντίνικος (Ζάκυνθος),  Βλαχοπούλες (Κεφαλονιά), Λευκαδίτικος Μπάλος, Φουρλάνα ( Κέρκυρα).

   Εν συνεχεία, η σκυτάλη πέρασε στο Χορευτικό Τμήμα  του Πολιτιστικού  Οργανισμού  Δήμου  Πατρέων με Λαϊκές Χορογραφίες. Τις Χορογραφίες και τη Διδασκαλία επιμελήθηκε ο υπεύθυνος του χορευτικού κ. Χρήστος Γιαννόπουλος. Με σειρά παρουσίασης χόρεψαν Ζεϊμπέκικο σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, Δυνατό Χορό σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου από το Δίσκο Ιθαγένεια επονομαζόμενο Αντρικό Χορό,  Ζορμπά  σε Μουσική Μίκη Θεοδωράκη και Χασαποσέρβικο σε Μουσική Διονύση Σαββόπουλου. Το φινάλε των παρουσιάσεων δόθηκε από το Χορευτικό του Συλλόγου Ρωμανού με τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά να χορεύουν Χασάπικο.

  Το κοινό χειροκρότησε τις χορευτικές επιδόσεις των πολλά υποσχόμενων παιδιών του Χορευτικού τμήματος του Συλλόγου του Ρωμανού, λικνίστηκε με τις όμορφες  φιγούρες των πιο έμπειρων τμημάτων παραδοσιακού χορού του Χορευτικού  του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών με τις ωραίες τοπικές φορεσιές και τέλος αφέθηκε να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό που προκάλεσε το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε ο δυναμικός χορός του Χορευτικού Τμήματος  του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Ένα πραγματικό ρεσιτάλ καλλιτεχνικής μοναδικότητας  με χάρη και ευλυγισία χορευτών και χορευτριών που θύμισε σε πολλούς θεατές τις άψογες αέρινες φιγούρες του καλλιτεχνικού πατινάζ.

   Οι χορευτικές παρουσιάσεις  ικανοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές αλλά και του κέντρου της Πάτρας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει το εορταστικό πρόγραμμα, με την ευχάριστη βραδινή δροσιά του Παναχαϊκού όρους να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να συνδυαστεί ο χορός και το τραγούδι  με  νόστιμους μεζέδες  από ψητά της ώρας και άφθονη μπύρα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Όλα αυτά από το υψόμετρο των σχεδόν 300 μέτρων με την υπέροχη θέα της νυχτερινής Πάτρας να απλώνεται μπροστά τους.  

    Με την ολοκλήρωση των χορευτικών προγραμμάτων απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρωμανού κ. Οδυσσέας Παναγόπουλος ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συμμετοχή και τη στήριξη στις εκδηλώσεις του Συλλόγου όπως και τους δασκάλους με τα μέλη των χορευτικών τμημάτων. Ακόμη, χαιρέτισε την εκδήλωση η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη καθώς και λοιποί συντελεστές της  χθεσινής βραδιάς.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την κ. Νικολίτσα Αλεξοπούλου για την εξαιρετική προετοιμασία της εκδήλωσης.

    Ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας με ελληνική παραδοσιακή μουσική από ορχήστρα με δημοφιλείς καλλιτέχνες του δημοτικού - λαϊκού τραγουδιού.   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα πλέον θετικά σχόλια από τον κόσμο για την άψογη διοργάνωση αλλά και για τα επιμορφωτικά προγράμματα  που συνολικά παρουσίασε ο Σύλλογος Ρωμανού τη σαιζόν που πέρασε -εκτός του παραδοσιακού και μοντέρνου χορού- με μαθήματα ζωγραφικής, κιθάρας, σκάκι αλλά και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Όλοι επίσης ευχήθηκαν τα καλύτερα για την επιτυχία της προσπάθειας που καταβάλλει ο Σύλλογος να διατηρηθούν τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης και δόθηκαν συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτιζόμενο από τους: Οδυσσέα Παναγόπουλο - Πρόεδρο,  Νικολίτσα Αλεξοπούλου - Αντιπρόεδρο, Πέτρο Παναγόπουλο - Γραμματέα, Αγγελική Γκαβέρα - Ταμία,  και Κώστα Θεοδωρόπουλο -  Μέλος.     

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ