Πάτρα: Η Αθηνά Ξανθάκου παρουσιάζει τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς το Σάββατο

ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΔΡΟΥ

«Μ’ ένα φιλί…». Σάββατο βράδυ 21:00 στον κήπο του Πολύεδρου ζωντανή μουσική και τραγούδια με την Αθηνά Ξανθάκου.

Η νέα τραγουδοποιός και κιθαρίστρια, παρουσιάζει τραγούδια από την πρώτη της, υπό έκδοση, δισκογραφική δουλειά (μουσική, στίχοι, ερμηνεία Αθηνά Ξανθάκου), διασκευές αγαπημένων κομματιών, καθώς και επιλεγμένες κλασικές συνθέσεις.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο εξαιρετικός σολίστ της κλασικής κιθάρας Κωνσταντίνος Μαυρίας

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συναυλίας είναι ο συνδυασμός των ήχων που προσφέρει η κλασική κιθάρα και των ηχοχρωμάτων που δημιουργούνται, καθώς ενώνεται, με την ανθρώπινη φωνή.

Μέσα από ένα μουσικό δρόμο απλό, μα όχι απλοϊκό, και μέσα από μια ιδέα παλιά αλλά και σύγχρονη, επιχειρείται μια μουσική ακρόαση, κιθάρας και φωνής, που μοιάζει…  Μ’ ένα φιλί…   


Η πρώτη παρουσίαση έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 21 Μαΐου 2017.

Είσοδος 5 ευρώ

Η Αθηνά Ξανθάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990.

Σπουδάζει κλασική κιθάρα με τον Παναγιώτη Μάργαρη, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με τον Γιώργο Σούτη και την Χαρά Κεφαλά αντίστοιχα.

Έχει γνώσεις πιάνου και συστήματος μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Το 2014 επιλέχθηκε από τις μουσικές εκδόσεις Cambia και συμμετείχε στο 2ο φεστιβάλ νέων Ελλήνων καλλιτεχνών και συνθετών ερμηνεύοντας δικές της συνθέσεις.

Έχει πραγματοποιήσει - λάβει μέρος σε συναυλίες, στους χώρους: Ιανός, Poems and Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη, Θέατρο Τεχνών κ.α.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ