Ποδηλατάδα και παραδοσιακά παιχνίδια από την Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

μία ακόμα όμορφη δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η «Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων» σε συνεργασία με την «Ομάδα Εθελοντών Πρόληψης Βραχναιίκων-Παραλίας Πατρών Αναβαθμός», διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου μία όμορφη δράση, που περιελάμβανε ποδηλατάδα & παραδοσιακά παιχνίδια.

Το ραντεβού για μικρούς & μεγάλους ποδηλάτες δόθηκε στις 18:30 στον παλαιό Σταθμό Ο.Σ.Ε. Βραχναιίκων. Εκεί, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων και με τη φροντίδα της εκπαιδευτικού κας. Ζωής Μπερδέ, μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα πολύχρωμο & καλαίσθητο έντυπο - δημιουργία των παιδιών - με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας. Στο έντυπο αποτυπώνονταν ζωγραφιές, σκίτσα και προτάσεις-μηνύματα των μαθητών όλων των τάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως: λιγότερη κατανάλωση πλαστικού, ενέργειας, νερού, υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές, δηλαδή: ανακύκλωση, χρήση ποδηλάτου, αλλαγή λαμπτήρων LED, γνωριμία με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρές ακτές χωρίς σκουπίδια. Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές & τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων για τη συμμετοχή τους και ακόμα περισσότερο για τη σημαντική πρωτοβουλία που πήραν!

7.jpg

 Στη συνέχεια, όλοι οι ποδηλάτες έδεσαν χρωματιστά μπαλόνια στα ποδήλατά τους και ξεκίνησαν την όμορφη ποδηλατική βόλτα τους, διασχίζοντας σαν πολύχρωμο «ποτάμι» όλη την παραλιακή οδό Βραχναιίκων – Μονοδενδρίου & δίνοντας το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι ένας ιδανικός τρόπος μετακίνησης, αφού δεν επιβαρύνει το περιβάλλον & παράλληλα προσφέρει σωματική άσκηση.

19030241_830324490465491_5812380289045987074_n.jpg

Φθάνοντας στην πλατεία στην παραλία Ροϊτίκων, τα μέλη της «Ομάδας Εθελοντών Πρόληψης Βραχναιίκων-Παραλίας Πατρών Αναβαθμός» ανέλαβαν με χαμόγελο, δημιουργικότητα & φαντασία να χαρίσουν σε όλους μοναδικές στιγμές με τα παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και περνώντας σε όλους μηνύματα για συνεργασία, εθελοντισμό & προστασία του περιβάλλοντος. Στο τέλος των παιχνιδιών, προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα στους συμμετέχοντες και στη συνέχεια πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα “Papoulias Donuts Βραχναίικα” για τη ευγενική προσφορά μέρους των κερασμάτων.

8.jpg

Τα μέλη του Δ.Σ. της «Πολιτιστικής Δράσης» απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Τροχαία Πατρών για τη διάθεση ενός μοτοσυκλετιστή, καθώς και στην Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναιίκων για τη διάθεση ενός οχήματος με πλήρωμα 2 ατόμων και ενός ποδηλάτη, οι οποίοι φρόντισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφαλή διέλευση της ποδηλατάδας.  

5.jpg

Μία ακόμα όμορφη δράση, που έχει αγαπηθεί από μικρούς & μεγάλους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Και συνεχίζουμε… γιατί εδώ η Δράση δε σταματάει ποτέ!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ