ΦΟΔΣΑ: Χρηματοδότηση μελετών για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φλόκα - Παραμένει η προεδρία στη δυτική Αχαΐα

συνεδρίαση το δσ του φορέα

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Δ.Ε. Ν. Αχαΐας, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017, παρευρέθησαν προσκεκλημένοι του Προέδρου του ΦοΔΣΑ, κ. Τραχάνη, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χ. Νικολάου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θ. Καρπής, ως μέλος του Δ.Σ.

            Συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Συνδέσμου, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων χρηματοδότηση από το Δήμο Πατρέων και το ΦοΔΣΑ για τις μελέτες της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και επέκτασης του ΧΥΤΑ Φλόκα: 1. Περιβαλλοντικές Μελέτες έργων ΜΕΑ και ΜΕΒ και έργου επέκτασης ΧΥΤ, 2. Τεχνικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης έργων ΜΕΑ και ΜΕΒ και 3. Τεχνικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης έργου επέκτασης ΧΥΤ.

            Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Λήψη απόφασης σχετικά με τη διοίκηση-προεδρία του νέου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα συσταθεί σε επίπεδο νομού». Τόσο τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, όσο και οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, Πατρέων και Ερυμάνθου επαναβεβαίωσαν και αποφάσισαν ομόφωνα ότι η διοίκηση-προεδρεία του νέου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων όταν συσταθεί σε επίπεδο νομού, να ασκείται από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, δεδομένου ότι ο ΧΥΤΑ βρίσκεται στη γεωγραφική του επικράτεια και είναι ο δήμος θα φιλοξενεί τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων/ΧΥΤΥ. 

 

Διαβάστε επίσης