Ανακοίνωσε κι επίσημα τη συμφωνία της με τον Βαλβέρδε η Μπαρτσελόνα

θα διαδεχτεί τον Λουίς Ενρίκε

Tο χρονικό ενός προαναγγελθέντος «γάμου» ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο προπονητής που θα διαδεχτεί τον Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα  ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοσέπ Μπαρτομέου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 

μετά από ένα πολύωρο Δ.Σ., γνωστοποίησε την πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος ως γνωστόν στο παρελθόν είχε δύο θητείες στον πάγκο του Ολυμπιακού.

«Ο νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, για πολλούς λόγους και θα έχει μαζί του τους Γιον Ασπιάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο. Μίλησα σήμερα με τον Βαλβέρδε και είναι πολύ χαρούμενος γιατί είναι για εκείνον μια ξεχωριστή πρόκληση. 

Έχει την εμπειρία, τις προϋποθέσεις, τη γνώση και είναι λάτρης του ποδοσφαίρου της ομάδας. Η παρουσίαση θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών για τη συμφωνία με τον «Τσινγκούρι», ενώ πρόσθεσε πως: 

«Ο Βαλβέρδε δεν ήταν το μοναδικό όνομα στη λίστα μας. Από τη στιγμή που ο 

Λουίς Ενρίκε μας είπε ότι δεν θα συνεχίσει, αρχίσαμε να εξετάζουμε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο, στο όνομα που μας προτάθηκε και συμφωνήσαμε όλοι ήταν του Βαλβέρδε». 

Ο 53χρονος προπονητής, ο οποίος πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης από το 1988 έως το 1990, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στις Αλαβές, Σεστάο, Εσπανιόλ, Μπιλμπάο και Μαγιόρκα.

Ο Βαλβέρδε, που αποτελεί τον 65ο τεχνικό στην ιστορία της Μπαρτσελόνα θα παρουσιαστεί επίσημα από τους Κυπελλούχους Ισπανίας την Πέμπτη. 

Η διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών θα είναι για 2+1 χρόνια, ενώ τον «Τσινγκούρι» θα ακολουθήσουν οι άμεσοι συνεργάτες του Γιον Ασπιάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του επιτελείου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον πάγκο του Ολυμπιακού κάθισε και σε αυτούς των Εσπανιόλ, Bιγιαρεάλ και Βαλένθια, με την Μπιλμπάο να αποτελεί το τελευταιο του ποδοσφαιρικό «σπίτι» πριν την επιστροφή του στο «Καμπ Νου».

Διαβάστε επίσης