Σήμα κινδύνου και από τον Άρειο Πάγο για το φαινόμενο της «Μπλε Φάλαινας»

σε επιφυλακη οι αρμοδιες αρχες

Επί ποδός ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να είναι σε όλη τη χώρα οι αρμόδιες αρχές για το άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που ήδη έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη και το οποίο φαίνεται ότι έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας. 

Η περίπτωσης της 15χρονης από την Κατερίνη που λίγο έλειψε να αποτελέσει το πρώτο θύμα στην Ελλάδα του αποκαλούμενου και ως «παιχνιδιού αυτοκτονίας» , η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή στις κατά τόπους Εισαγγελίες να είναι σε επαγρύπνηση για να προληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. 

Συγκεκριμένα η κ. Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου παρήγγειλε στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Επίσης, τους καλεί να προχωρήσουν σε ενημερωτική εκστρατεία στους ανηλίκους προκειμένου να αντιληφθούν πόσο επικίνδυνο και αυτοκαταστροφικό μπορεί να είναι το διαδικτυακό αυτό παιχνίδι που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και το θάνατο.

Πάντως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίζουν δικογραφίες κάθε φορά που υπάρχει σχετική καταγγελία από γονείς ή ανηλίκους για το φαινόμενο της «Μπλε Φάλαινας».

Διαβάστε επίσης