Στον Βιολογικό της Κάτω Αχαΐας θα μεταφέρονται λύματα από τα Βραχνέικα

Οι όροι της προγραμματικής σύμβασης με την Πάτρα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΔ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Επικαιροποιήθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ Δυμαίων και του δήμου Πατρέων, σχετικά με τη μεταφορά λυμάτων από τα Βραχνέικα στον βιολογικό καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας. 

Η προγραμματική σύμβαση με την Πάτρα, υπήρχε στα συρτάρια της ΔΕΥΑΔ και μάλιστα είχε εγκριθεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο υπό την προεδρεία του Σπύρου Τραχάνη. Δεν είχε όμως τεθεί σε ισχύ.

synedriasi-deyad-300x225.jpg

Η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης, συζητήθηκε το μεσημέρι στη 9η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Δυμαίων που έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη». Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης θα μεταφέρονται τα λύματα των Βραχνείκων στον βιολογικό καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας (η σύμβαση θα περιλαμβάνει ορισμένο αριθμό βυτίων) και ένα σχέδιο ανταποδοτικών τελών τα οποία θα διατεθούν στην κατασκευή κουβουκλίου απόσβεσης. Επίσης, έγινε ενημέρωση ως προς τη λυματολάσπη και που θα προωθείται, ενώ τονίστηκε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για τον βιολογικό καθαρισμό, αντιθέτως η συγκεκριμένη ποσότητα που θα δεχθεί επιπλέον, θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του. Η συγκεκριμένη σύμβαση θα ισχύσει μέχρι να συνδεθούν με τον βιολογικό της Πάτρας, η περιοχή των Βραχνείκων (περίπου 16 μήνες).

Διαβάστε επίσης