Η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες της

απο σημερα 11 μαιου

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς και αναγνωρίσιμους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας μας, ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Η εν λόγω έκθεση σημειώνεται πως αποτελεί τόπο συνάντησης δημιουργών και αναγνωστών.

Έτσι, για τέσσερις ημέρες η συμπρωτεύουσα θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές κι άλλους επαγγελματίες του βιβλίου αλλά και για το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τα Περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ-HELEXPO.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία της ΔΕΒΘ στο Περίπτερο 15. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τις «Πέντε ελληνικές δημοτικές μελωδίες» του Μορίς Ραβέλ και με το «Νανούρισμα» του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, το οποίο βασίζεται στο ελληνικό δημοτικό νανούρισμα «Να μου το πάρεις, ύπνε μου, τρεις βίγλες θα του βάλω». 

Τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ