Το αναισθητικό φάρμακο για μια μικροεπέμβαση που γίνεται χωρίς αναισθησία, οι ύποπτες κινήσεις του γιατρού με το αυτοκίνητό του στο προαύλιο του Ιπποκρατείου τη νύχτα της εξαφάνισης της ασθενούς του, το γεωγραφικό στίγμα των κινήσεων του στη Χαλκιδική, όπου βρέθηκε το πτώμα της γυναίκας, αλλά και το σχολαστικό πλύσιμο του αυτοκινήτου του στη συνέχεια και μάλιστα δύο φορές μέσα σε ένα 8ωρο συνθέτουν το παζλ του πρωτοφανούς θρίλερ της δολοφονίας της 36χρονης Γεωργιανής με κατηγορούμενο ως δολοφόνο τον 38χρονο αγγειοχειρουργό του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.
Ο γιατρός που οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι η πελάτισσα του δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού στο ιατρείο του. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όμως έχει συγκεντρώσει αδιάσειστα στοιχεία, που δείχνουν ότι η δολοφονία έγινε μέσα στο Ιπποκράτειο, με τις κινήσεις του 38χρονου να ενοχοποιούν τον ίδιο.
Περισσότερο φως αναμένεται να ρίξουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τα αποτελέσματα των ειδικών τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία εκτιμάται ότι θα προκύψει η αιτία θανάτου της 36χρονης, κατοίκου Αθηνών και μητέρας τριών παιδιών, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση σε χαράδρα στο Παλιούρι Χαλκιδικής, μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο σύζυγος της 36χρονης δεν μπορούσε καν να την αναγνωρίσει. Το έκανε όταν το μάτι του έπεσε στο σκουλαρίκι της το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση...
Ο γιατρός φαίνεται από κάμερες παρακολούθησης να παίρνει το αυτοκίνητό του, που είχε σταθμεύσει σε πάρκινγκ απέναντι από το Ιπποκράτειο, και να αναχωρεί για το σπίτι του το βράδυ της εξαφάνισης της γυναίκας. Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, επιστρέφει και μπαίνει αυτή τη φορά μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, όπου κινείται ύποπτα προς το πίσω μέρος του. Πηγαίνει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί φορτώνει το πτώμα της 36χρονης στο αυτοκίνητο. “Εκείνη την ώρα δεν υπάρχει πολύς κόσμος. Μπορούσε εύκολα να το κατεβάσει από το ασανσέρ, π.χ μέσα σε ένα καρότσι από αυτά που κατεβάζουν τα σεντόνια και να μη γίνει αντιληπτός”, λέει μια πηγή στο Έθνος.
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο 38χρονος μετέβη στο νότιο άκρο της Χερσονήσου της Κασσάνδρας Χαλκιδικής (από το στίγμα φαίνεται να κινείται στο οδικό κύκλωμα μεταξύ Νέας Σκιώνης και Παλιουρίου) όπου πέταξε το πτώμα σε απόκρημνη περιοχή.
Στη συνέχεια ο γιατρός πήγε δύο φορές μέσα σε 8 ώρες σε πλυντήρια αυτοκινήτων στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη και έπλυνε σχολαστικά ισάριθμες φορές το αυτοκίνητό του εξωτερικά και εσωτερικά, σε μια προφανή προσπάθεια να καλύψει κάθε ίχνος γενετικού υλικού. Το πρώτο πλύσιμο έγινε στις 5 το πρωί στη Χαλκιδική και το δεύτερο το μεσημέρι της ίδιας μέρας στη Θεσσαλονίκη.
Από την πρώτη του κατάθεση, ο 38χρονος ήταν απολύτως αρνητικός ισχυριζόμενος ότι η 36χρονη δεν προσήλθε ποτέ στο προγραμματισμένο ραντεβού στο ιατρείο του. Ακόμα και μετά την ανεύρεση του πτώματος και τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί σε βάρος του, που οδήγησαν στη σύλληψή του στην Αθήνα ύστερα από ένταλμα, ο γιατρός συνέχισε να είναι μη συνεργάσιμος, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Χθες μέσω της δικηγόρου του, υποστήριξε ότι είχε απλή φιλική και όχι ερωτική σχέση με την πελάτισσά του, ενώ επικοινωνούσε μαζί της μέσω Facebook.
Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι τα μηνύματα που αντάλλασσε με την 36χρονη δεν είχαν ερωτικό περιεχόμενο, αλλά αφορούσαν το ραντεβού που είχαν στο ιατρείο του για προγραμματισμένη μικροεπέμβαση κιρσών. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής να είχαν ερωτική σχέση μεταξύ τους. Επίσης οι αστυνομικοί δεν θεωρούν πολύ πιθανό να πρόκειται για ιατρικό λάθος, αλλά προσανατολίζονται στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο και κίνητρο.
Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, λόγω της έκθεσης του στον ήλιο, γεγονός που δεν επιτρέπει στην ιατροδικαστή να προσδιορίσει την αιτία θανάτου. Δεν εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη κακοποίησης ενώ ενοχοποιητικό στοιχείο για τον γιατρό αποτελεί η διαπίστωση ότι στο θύμα είχε χορηγηθεί αναισθητικό, για μια επέμβαση (κιρσών-φλεβίτιδας) για την οποία δεν προβλέπεται αναισθησία...
Πηγή: Εφημερίδα Έθνος, με πληροφορίες και από Ελεύθερο Τύπο