Η Σώτη Τριανταφύλλου παραπέμπεται σε δίκη για ισλαμοφοβία

Η φράση σε κείμενό της που έφερε τη μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο

Σε δίκη παραπέμπεται η Σώτη Τριανταφύλλου «για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Μήνυση κατατέθηκε από τον διαχειριστή της σελίδας «Παρατηρητήριο ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα», Παναγιώτη Δημητρά, με αφορμή κείμενο της κ. Τριανταφύλλου που δημοσιεύτηκε στην Athens Voice.

Η συγγραφέας κατηγορείται για τη φράση της πως «ο Μάρκο Πόλο [είπε πως] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι».

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουλίου 2017 Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και μάλιστα έχει δημιουργηθεί και μια σχετική σελίδα στο Facebook από το Παρατηρητήριο με τον τίτλο «Δίκη Σώτης Τριανταφύλλου για ισλαμοφοβία».

sot1.jpg

«Χρειάζεται μόλις δύο λεπτά ψάξιμο στο ίντερνετ για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει εδώ. Η φράση πρωτοδημοσιεύθηκε, όπως όλα δείχνουν, στο ίντερνετ το 2008, αποδιδόμενη σε κάποιον σύγχρονο φιλόσοφο Sabieski, αγνώστων λοιπών στοιχείων, και από εκεί διάφορα ακροδεξιά και ισλαμοφοβικά websites την πήραν και την διέδωσαν αποδίδοντάς την στον Μάρκο Πόλο. Το ίντερνετ, επαναλαμβάνω, είναι γεμάτο αναλύσεις του πώς διαδόθηκε αυτή η φράση και πόσο κατασκευασμένη είναι (πιο συχνά βρίσκει κανείς την εξήγηση της πλαστογράφησης, παρά την ίδια τη φράση). Οι μόνοι που την επαναλαμβάνουν πλέον είναι ακραία ρατσιστές προπαγανδιστές, σε προπαγανδιστικά sites και chain mails», αναφέρεται στη σελίδα.

sot2.jpg

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου που έγραψε στο Facebook: «Παναγιώτη, γνωρίζεις πόσο εκτιμώ τον κόπο και τα χρόνια που έχεις αφιερώσει στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Διατηρώ και τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας τον καιρό που ήμουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο για τα δικαιώματα των Ρομά όσο και για τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, σε μια χώρα όπου καθημερινά κάνει θραύση ατιμωρητί η ρατσιστική ρητορική του μίσους προς πάσα κατεύθυνση -ισλαμοφοβική, αντισημιτική ή όποια άλλη-, το να παραπέμπεται για να δικαστεί, ύστερα από δική σου πρωτοβουλία, για δημόσια υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η... Σώτη Τριανταφύλλου, το θεωρώ ντροπή. Τίποτε άλλο, Παναγιώτη. Μόνο ντροπή».

sot4.jpg

Αλλά και ο Θάνος Τζήμερος τοποθετήθηκε για το θέμα, σημειώνοντας: «Γελοιότητα χωρίς τέλος σ΄ αυτή τη χώρα. Ή, ο απόλυτος φασισμός του "αντιρατσισμού". Και μερικά ενδιαφέροντα: ο υποβαλών την μήνυση έχει μια ΜΚΟ που έχει πάρει εργολαβία (κυριολεκτικά) τις μειονότητες: ρομά, αλλοδαποί, "μακεδόνες" σλαβόφωνοι Έλληνες, μουσουλμάνοι και έτσι βγάζει το παντεσπανάκι του. Την ονομάζει με το βαρύγδουπο όνομα Ελληνικό Τμήμα ενός ανύπαρκτου (!!!) Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και λέω ανύπαρκτου διότι το εν λόγω Παρατηρητήριο με πολύ βρώμικο παρελθόν που ανάγεται στα χρόνια του ψυχρού πολέμου και μπόλικη κατασκοπία έκλεισε εδώ και δέκα χρόνια (!!!) λόγω ενός τεράστιου οικονομικού σκανδάλου. Ο τύπος όμως διατηρεί το... ελληνικό τμήμα του και κάνει σόου με μηνύσεις! Κάτι σαν το ΚΚΕ. Στις περιφερειακές εκλογές ο εν λόγω ήταν υποψήφιος με την άλλοτε ΔΗΜΑΡ και νυν συριζαία, Γιαννακάκη (με την οποία συντάχθηκαν και αρκετοί πρώην Δρασίτες αλλά τώρα το έχουν ξεχάσει εντελώς). Τίγκα στον φιλελευθερισμό μιλάμε! Σώτη, μη μασάς, είμαστε μαζί σου!».

sot3.jpg

Διαβάστε επίσης