Για το κτίριο του ΑΣO- Μερικές παρατηρήσεις

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΟΥΧΑ

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 3/5/2017, το αίτημα του Δήμου  για την ένταξη της ανακατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην ΑΣΟ σε συμφωνημένο με την Κυβέρνηση πρόγραμμα χρηματοδότησης από τις Δημόσιες Επενδύσεις. Η μελέτη του έργου υπάρχει από το 2008, σχεδόν όλες οι σημερινές παρατάξεις την είχαν τότε ψηφίσει.

Θα ήταν αδιανόητο και παράλογο, να μην ψηφίσουμε για ένα έργο που θα διασφαλίσει την ζωή και την ασφάλεια ενός κτιρίου με σημαντικές βλάβες στον φέροντα οργανισμό του, με στέγη από αμίαντο και πολύ μεγάλη ηλικία.

Κατά την άποψη μας, η συζήτηση για τις συγκεκριμένες χρήσεις μετά την αποπεράτωση της ανακατασκευής, έχει μεγάλα περιθώρια να αναπτυχθεί στο επόμενο διάστημα. Ωστόσο, η στέγαση αυτή την στιγμή, ενός αριθμού καρναβαλικών πληρωμάτων και η ανησυχία τους, τροφοδότησαν την αντίδραση τριών παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης, οδηγώντας στην καταψήφιση του θέματος, μάλιστα με υποβάθμιση του αντιπολιτευτικού λόγου και της σοβαρότητας τους. Ψάχνουμε να βρούμε, αν στις προθέσεις τους ήταν η ματαίωση του έργου, ή η φτηνή ψηφοθηρία.

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ