"Ανοιχτή υπονόμευση" και έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ

προκήρυξε η Φώφη Γεννηματά

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προκήρυξε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στρέφοντας τα πυρά της σε στελέχη που «τη μια στιγμή κόπτονται για τα σύμβολα και την ιστορία και σε μια νύχτα επιδιώκουν τη διάλυση».

Έκανε λόγο για ένα συνέδριο που θα διαμορφώσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Η κ. Γεννηματά μίλησε για:

Εκλογή του επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση
Συνέδριο και εκλογή οργάνων

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το συνέδριο θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία -όπως είπε- θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική του Κινήματος.

«Μην ξεχνάμε», πρόσθεσε, «ότι η παρούσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εξελέγη κατά τη διάρκεια μεταβατικών διαδικασιών, για την εκλογή νέας ηγεσίας, όταν το κόμμα μας ενέγραφε ποσοστά κατά τις μετρήσεις της κοινής γνώμης κάτω και από το όριο εισόδου στην Βουλή». 

«Ανοιχτή υπονόμευση»

Μετά τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου, λόγω των διαφωνιών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τους κ. Νίκο Ανδρουλάκη - Παναγιώτη Ξεκαλάκη, η κ. Γεννηματά τους κατηγόρησε, χωρίς να τους κατανομάσει, για «ανοιχτή υπονόμευση». 

«Είναι άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ό,τι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους. Και αυτό μάλιστα να παρουσιάζεται ως δήθεν νέο. Το νέο δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Και μάλιστα ευκαιρίας για κλεφτοπόλεμο και εσωκομματική γκρίνια», σημείωσε.

Κατά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «είναι θλιβερό να βλέπουμε στελέχη τη μια στιγμή να κόπτονται για τα σύμβολα και την ιστορία και σε μια νύχτα να επιδιώκουν τη διάλυση».

Ακόμη, είπε ότι όσα έγιναν το Σάββατο «δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στο ευρύτερο ακροατήριο που απωθείται και έχει αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις». 

Η προβιά του «νέου»

«Κανένας μηχανισμός, ακόμα και αν φορά την προβιά του "νέου", δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι «είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να υβρίζονται βουλευτές και στελέχη που αποφάσισαν με δική τους βούληση να συμπορευτούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας την πολιτική και τη δράση μας».

Στο σημείο αυτό, η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε: 

Θέλουμε μία μεγάλη παράταξη ή ένα μικρό κόμμα που οι συσχετισμοί  των μηχανισμών θα οδηγούν σε αέναες  διαπραγματεύσεις νομής της κομματικής εξουσίας;
Θέλουμε μία αυτόνομη παράταξη ή ένα βολικό παρακολούθημα που θα γίνεται συμπλήρωμα από δω και από εκεί, κατά το δοκούν, με στόχο πάντα τη διασφάλιση προσωπικών ρόλων;
Θέλουμε ένα άχρωμο φιλελεύθερο μόρφωμα ή μία παράταξη με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο;

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ