Ποιος ομογενής είναι ο πρωτοπόρος στο χώρο της διαδικτυακής ασφάλειας;

πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Verisign

Ο Τζέιμς Μπίντζος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Verisign. Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και υπήρξε εκτελεστικός πρόεδρος από τον Αύγουστο του 2009. Η ομογενειακή εφημερίδα «The National Herald» κάθε χρόνο τον περιλαμβάνει στην ειδική έκδοση με τους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής.

Ως ιδρυτής της Verisign, ο Μπίντζος είναι πρωτοπόρος στον χώρο της διαδικτυακής ασφάλειας και τα επιτεύγματα του περιλαμβάνουν την μετατροπή της RSA Security σε πρωτεργάτη στην κρυπτογράφηση και επικύρωση, και την ίδρυση της Verisign το 1995, που είχε ως σκοπό την ανάπτυξη ψηφιακής υποδομής για το διαδικτυακό εμπόριο.

«Έχουμε το σύστημα που οι περισσότεροι φοβούνται. Εάν οι ΗΠΑ ενέκριναν την RSA ως πρότυπο, θα είχατε μια πραγματικά διεθνή, διαλειτουργική, αδιάρρηκτη, εύκολη στη χρήση τεχνολογία κρυπτογράφησης. Και όλα αυτά τα πράγματα μαζί είναι τόσο απειλητικά για τα συμφέροντα της N.S.A. που τους τρελαίνει», είχε δηλώσει ο Τζέιμς Μπίτζος σε μια συνέντευξή του με τον Steven Levy των New York Times, τον Ιούνιο του 1994.

Πριν επιστρέψει στον ρόλο του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τον Αύγουστο του 2011, διετέλεσε πρώτος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VeriSign και επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Verisign από τον Απρίλιο του 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2001, ως αντιπρόεδρος από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Ιούλιο του 2007, και ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Αύγουστο του 2009.

Ο Μπίντζος υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της RSA Security από το 1986 έως το Φεβρουάριο του 1999, και στη συνέχεια αντιπρόεδρος της RSA από το 1999 έως το Μάιο του 2002.

Η πρώτη του δουλειά ήταν στην IBM.

«Ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό συστημάτων και με τη δημιουργία όλου του λογισμικού. Αυτό ήταν ένα ενδιαφέρον, συναρπαστικό και μεγάλο έργο».

Ο Τζέιμς Μπίντζος, είναι ανάμεσα στους “Digital 50” του περιοδικού Time, και βρίσκεται επίσης στο Πάνθεον της Βιομηχανίας Υπολογιστών του CRN.

Πηγή: ellines.com

Διαβάστε επίσης