Champions League: Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ ψάχνουν το θαύμα

Σέντρα στις 21:45

Οι δύο εκπρόσωποι της Μαδρίτης (Ρεάλ και Ατλέτικο) από το βράδυ της Τρίτης έχουν τσεκάρει τις… θέσεις τους για την κλήρωση της Παρασκευής και σήμερα το βράδυ περιμένουν να μάθουν ποιες θα είναι οι άλλες δύο ομάδες που θα βρεθούν στα ημιτελικά του Champions League. Γιουβέντους και Μονακό έχουν το προβάδισμα, αλλά Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ δεν θέλουν να τελειώσει εδώ το Ευρωπαϊκό τους όνειρο.

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους (21:45, ΕΡΤ2, Cosmote Sport2)


Στην Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα αναζητεί ένα δεύτερο θαύμα (μετά την ανατροπή του 4-0 με το οποίο είχε ηττηθεί από την Παρί στους «16») κόντρα στην Γιουβέντους, με τους Ιταλούς να έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα μετά το θριαμβευτικό 3-0 με το οποίο επικράτησαν στο Τορίνο.

Βέβαια η Γιουβέντους δεν είναι Παρί κι αυτό το ξέρουν στην Μπάρτσα με τον Ινιέστα να λέει ορθά, κοφτά «αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι» και τον Λουίς Ενρίκε να συμπληρώνει: «δεν θέλουμε τέσσερα γκολ, αλλά… πέντε» γνωρίζοντας πως η ποιότητα των μεσοπειθετικών της Γιουβέντους είναι τέτοια που πολύ δύσκολα δεν θα σκοράρουν και στο Καμπ Νου.

Στους γηπεδούχους, που μετρούν 15 σερί Ευρωπαϊκές νίκες, τα ερωτηματικά έχουν να κάνουν με τους Μασεράνο, Ματιέ, αλλά και τον Αρντά Τουράν και φυσικά δεν παίζουν οι τραυματίες Ραφίνια, Βιδάλ, ενώ στη Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Πρόσωπο του αγώνα φυσικά ο Ντάνι Άλβες στην επιστροφή του στην Βαρκελώνη για πρώτη φορά ως αντίπαλος των «μπλαουγκράνα» με τον ίδιο στη χθεσινή προπόνηση να γονατίζει και να φιλά το χορτάρι του γηπέδου όπου έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ Ουμτιτί, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σέρχι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Μονακό-Ντόρτμουντ (21:45, Cosmote Sport1)

Στο άλλο ζευγάρι, η απίθανη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα μετά την εντυπωσιακή νίκη με 3-2 στην έδρα της Ντόρτμουντ, ωστόσο οι Γερμανοί (όπως έδειξε και χθες η Μπάγερν)  είναι ικανοί για την ανατροπή, ενώ ας μην ξεχνάμε και την… περιπέτεια που είχαν περάσει πριν το πρώτο παιχνίδι με τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο τους.

Οι Γερμανοί δεν είχαν κρύψει την οργή τους για το γεγονός ότι η UEFA είχε ορίσει το ματς για την επόμενη μέρα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι όλα όσα είχαν γίνει τους επηρέασαν και αγωνιστικά, ωστόσο σήμερα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν και εντός αγωνιστικού χώρου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες, το παιχνίδι αναμένεται να έχει πολλά γκολ, καθώς οι επιθέσεις τους βγάζουν φωτιές ενώ οι άμυνες τους δεν θεωρούνται και το καλύτερο στοιχείο τους.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Φαμπίνιο και τους τραυματίες Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Μποσίλια και Καρίγιο, ενώ ο Τόμας Τούχελ θα έχει στη διάθεση του τον Μάρκο Ρόις, όχι όμως και τους Μπάρτρα (τραυματίστηκε από την έκρηξη), Γκέτσε και Σέρλε.

Οι πιθανές συνθέσεις 
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Γκλικ, Ζέμερσον, Μεντί, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπακαγιόκο. Μουτίνιο, Λεμάρ, Φαλκάο, Εμπαπέ.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλο, Μπέντνερ, Σμέλτζερ, Βάιγκλ, Ντεμπελέ, Κάστρο, Ρόις, Γκερέιρο, Ομπαμεγιάνγκ.

 

Διαβάστε επίσης