Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά, η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με την ημέρα και ο ήλιος λάμπει. Μπορεί να είμαστε ακόμη στην Άνοιξη, ωστόσο πολλοί από μας έχουμε κάνει ήδη το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα.

Οι περισσότεροι γονείς που έχουν μωρά και μικρά παιδιά αναρωτιούνται αν μπορούν να μπουν στη θάλασσα μιας και ακόμη είναι κρύα. Καταρχήν αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να έχετε πάντα μαζί σας αντιηλιακό για το μωράκι σας και η κατάλληλη ηλικία για να κάνει το πρώτο του μπάνιο είναι αφού έχει κλείσει τους 6 μήνες ζωής.

Διαβάστε προσεχτικά τις παρακάτω οδηγίες για την ασφάλειά του.

• Επειδή η θάλασσα είναι πολύ κρύα, θα πάρετε το μωράκι σας αγκαλιά και θα μπείτε αργά. Βρέξτε πρώτα τα ποδαράκια του. Μην το αφήσετε λεπτό από τα χέρια σας. Έχει την ανάγκη σας. Και φυσικά μην αρχίσετε να το βρέχετε σε όλο του το σώμα.

• Προσπαθήστε να κάνετε το μωρό σας να αισθανθεί άνετα με τη θάλασσα. Παίξτε με τα χέρια σας με το νερό και προτρέψτε το να κάνει κι εκείνο το ίδιο. Μην ξεχνάτε ότι τα μωρά ό,τι δουν, το κάνουν.

• Εάν το μωρό είναι χαρούμενο κι ευδιάθετο, τότε μόνο μπορείτε να βρέξετε απαλά το σωματάκι του και στην συνέχεια το κεφαλάκι του. Εκτός αν δε θέλετε να το βουτήξετε επομένως φορέστε του το καπελάκι του.

• Τοποθετήστε μπρούμυτα το παιδάκι σας, κρατώντας το με το ένα χέρι από το στήθος του και με το άλλο από τον ποπό του. Εάν η θάλασσα έχει κύμα, μην το επιχειρήσετε.

• Άλλη μία θέση που το μωρό θα ευχαριστηθεί το πρώτο του μπάνιο, είναι να το κρατάτε από τις μασχάλες του κι εκείνο να πλατσουρίζει!

Διαβάστε επίσης